Afbeelding

Leerlingen bij lancering lesmateriaal door prinses Laurentien

Algemeen

Reeuwijk - Groep 7 van De Regenboog bezocht de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag om de feestelijke lancering van 'Find It!' door prinses Laurentien bij te wonen. Met 'Find It!' leren kinderen in de bovenbouw van de basisschool welke informatie betrouwbaar is, waar ze informatie kunnen vinden en hoe ze er in hun eigen woorden een werkstuk mee kunnen maken. Prinses Laurentien: "Het lesmateriaal prikkelt de nieuwsgierigheid die kinderen van nature al hebben. En het laat ze zien dat de bibliotheek echt een magische plek is."

Na de plechtigheid gingen de leerlingen samen met YouTuber Kalvijn met 'Find It!' aan de slag. Een paar reacties van de kinderen: "Ik heb het gevonden!", "Ik vind werken met dit lesboek heel leuk" en "Dit was de coolste dag van mijn leven ooit".

Weerbaarder op het web

Stichting FutureNL heeft dit gratis lesmateriaal in samenwerking met 23 bibliotheken en het Rijksmuseum gemaakt. Ronilla Snellen, oprichtster van Stichting FutureNL, kijkt terug op een inspirerende ochtend: "We merkten vandaag dat 'Find It!' echt helpt in het zoeken naar informatie. Het maakt kinderen een stuk weerbaarder op het wereldwijde web."

Werkstukken

De kinderen zijn ondertussen druk bezig met hun werkstukken. Ze weten nu goed waar ze hun informatie over onderwerpen als over katachtigen, ADHD, kinderen van gescheiden ouders en de Titanic vandaan moeten halen.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën