Logo kobr.nl
Foto: Ilse Höcker

Corry Holierook verruilt vak van kapster voor wijn- en kookbeleving

Bodegraven - Na ruim veertig jaar stopt Corry Holierook volgende maand als kapster. Eenendertig jaar werkte ze bij Vision for Beauty, voorheen kapsalon de Haarboutique. Straks is er meer vrije tijd, om vaker te sporten, te tuinieren, voor leuke-dingen of vakantie. Ook krijgt Corry meer tijd voor haar man Paul en hun eigen bedrijf Pacovinha. Corry: "Wij verzorgen wijnproeverijen voor besloten gezelschappen, thuis of 'aan huis'. Paul verzorgt de wijn en ik kook."

Corry begint met een anekdote aan het begin van haar kapperscarrière bij Vision for Beauty: "Het was 1988, Nederland stond op het punt om Europees Kampioen voetbal te worden. Het was net na sluitingstijd, de toenmalige eigenaresse Tonnie van der Torre en ik waren nog in de zaak. Mijn proeftijd zat er bijna op. Een moeder kwam nog vlug naar binnen, op zoek naar 'iets oranje voor in het haar'. Ik maakte haar blij met de gekleurde gel die wij verkochten. Een paar dagen na de wedstrijd stond ze opnieuw in de salon. Met haar twee zoontjes en hun tante. Allemaal met feloranje haar." Die gel bleek helemaal niet zo uitwasbaar als het etiket beloofde. "Misschien kwam het door hun uitzonderlijk lichte haarkleur? We hebben voor de dames alles uit de kast gehaald om het op te lossen. En bij de jongetjes ging de tondeuse op standje één." Gelukkig kreeg Corry wel dat vaste contract.

Eigenaresse Anita Vink haakt in: "Corry werkte hier net een paar maanden eerder dan ik. Wij kennen elkaar dus ook al meer dan dertig jaar. We hebben altijd met heel veel plezier samengewerkt. Ik kan gerust zeggen dat wij haar echt allemaal enorm zullen missen." Als het nodig is, wil Corry natuurlijk nog komen invallen in de salon. "We zijn blij dat ze haar (werk)shirt nog even bewaart," lacht Anita.

Bijna familie

Corry kan bijna niet kiezen uit alle mooie herinneringen. De Kaaskoningin en hofdames voor wie ze, samen met haar collega's, het haar en de make-up verzorgden, vijfentwintig jaar lang. Anita's jaarlijkse Sinterklaasgedichten, waarin het voorbije jaar de revue passeerde. De jaarlijkse uitjes of de gezellige Kerstlunch-met-borrel. "Het is nu tijd voor andere dingen, maar wat zal ik iedereen missen. Natuurlijk alle collega's, want we zijn een fijn en hecht team. Maar zeker ook onze klanten! Vaste klanten spreek je jarenlang bijna iedere maand. Sommigen knip ik al zolang ik kapster ben."

Ze vertelt hoe je automatisch meegroeit met elkaars leven. Je deelt alledaagse dingen, maar ook bijzondere momenten. Heel mooie, zoals bruiloften en geboortes, maar ook verdrietige, als dierbaren ziek zijn of wegvallen. Anita Vink: "Soms is het voor een klant niet (meer) mogelijk om naar de salon te komen. Corry ging die klant dan thuis knippen, of in het verpleeg- of ziekenhuis. Dat is onbetaalbaar."

Borrel

Zaterdag 2 maart trakteert Corry op een afscheidsborrel tussen 15.00 en 17.00 uur in de salon, Van Tolstraat 10. Klanten, (oud)collega's, ondernemers… iedereen is welkom.

Tekst en beeld: Ilse Höcker

Meer berichten