Logo kobr.nl
Repetitie Flashback '94
Repetitie Flashback '94 (Foto: Edith Op de Woerd)

Dolkomisch toneelstuk van Flashback '94

Bodegraven - Toneelvereniging Flashback '94 brengt op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart een nieuw stuk ten tonele: 'Vakantieleed op Myconos'. Het vrolijke toneelstuk wordt in het Evertshuis door negen Bodegravers opgevoerd.

Na het succesvolle optreden in 2018 is regisseur Caroline Wiersma afgelopen zomer alweer begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe toneelstuk. In onderling overleg werd besloten het stuk 'Vakantieleed op Myconos' (geschreven door Henk Hofman) te gaan opvoeren. De acteurs bestudeerden het stuk, de rollen werden verdeeld en in oktober 2018 begon de hechte groep met repeteren.

Flashback '94 vindt z'n oorsprong in schooltoneel. Op de Pax Christi school in Bodegraven wordt al decennialang elk jaar aan eind van het schooljaar een toneelstuk opgevoerd door en voor ouders en leerkrachten van de school. In 1994 besloten ouders en leerkrachten een vereniging op te richten om zo voor een groter publiek te kunnen spelen. De toneelvereniging heeft binnen z'n gelederen nog altijd acteurs van het eerste uur. De Pax Christi basisschool biedt al sinds het begin de toneelspelers iedere week de ruimte om te repeteren.

Regisseur

Caroline Wiersma regisseert voor de tiende keer het jaarlijkse toneelstuk van Flashback '94. Voordat Caroline officieel de regisseur werd van de Bodegraafse acteurs, werd haar advies nogal eens door hen ingewonnen. Caroline: "Ik zag dat het er in zat, maar het kwam er niet uit." Ze kreeg zoveel plezier in het regisseren dat ze volmondig 'ja' zei toen haar gevraagd werd om vaste regisseur van van de toneelvereniging te worden. Het is nu wel de laatste keer. Caroline legt uit: "Het is mooi geweest na tien jaar. Ik merk dat ik minder kritisch ga worden. Dan wordt het tijd om, in elk geval voor een bepaalde periode, even afstand te nemen."

Nerveus

Petra Mosch, één van de hoofdrolspeelsters, speelt al voor de 21e keer mee en geniet van iedere repetitie. Acteren betekent voor haar ontspanning. Op de vraag of ze zenuwen kent voor de uitvoering zegt ze: "Voor de uitvoering ben ik bloednerveus, maar zodra ik verkleed en geschminkt op het toneel sta, is dat over. Je gaat totaal op in je rol, je bent dan echt totaal iemand anders."

Hilarische komedie

Het stuk dat eind deze maand wordt opgevoerd, is een hilarische komedie: twee compleet verschillende echtparen met kind hebben op een Grieks eiland voor dezelfde periode dezelfde caravan geboekt. De campingeigenaars nemen geen enkele verantwoordelijkheid en de stellen moeten de caravan dus delen. Met alle dolkomische verwikkelingen van dien. Het toneelstuk werkt absoluut op ieders lachspieren! Aanvang: 20.00 uur, entree: € 12,50.

www.evertshuis.nl

Tekst: Edith Op de Woerd

Meer berichten