Logo kobr.nl
Ron de Haas, directeur Mozaïek Wonen, ontvangt uit handen van Mirjam van Veen, directeur SAM, het eerste exemplaar van het kookboekje dat de medewerkers van SAM hebben samengesteld
Ron de Haas, directeur Mozaïek Wonen, ontvangt uit handen van Mirjam van Veen, directeur SAM, het eerste exemplaar van het kookboekje dat de medewerkers van SAM hebben samengesteld (Foto: Marijke Groot)

Velen nemen kijkje in vernieuwd Rijngaarde

Bodegraven - Dinsdagmiddag 2 april mochten belangstellenden een kijkje nemen in het verbouwde Rijngaarde. Voor de vernieuwde ontmoetingszaal, keuken en entree waren er de nodige loftuitingen van de vele belangstellenden. Ron de Haas, directeur van Mozaïek Wonen, vertelde in zijn toespraak overigens dat de verbouwingswerkzaamheden nog niet klaar zijn. "De Mondriaanzaal en de gangen van het dienstencentrum komen ook nog aan de beurt voor een metamorfose. Er heeft al een inventarisatie plaatsgevonden bij de bewoners, waarbij zij hun wensen kenbaar hebben gemaakt."

Na een ingrijpende verbouwing, die begon in de zomer van 2018, mag het resultaat er zijn. De entree, keuken en activiteitencentrum zijn weer helemaal bij de tijd. De activiteitenruimtes van SAM zijn vooral extra transparant geworden. En de bewoners van Nieuw Rijngaarde kunnen nu via een ruime ingang bij Rijngaarde naar binnen. Met een terras onder de monumentale wilg is er ook verbinding tussen buiten en binnen.

Bewoners van Rijngaarde, gebruikers van de ontmoetingszaal en andere geïnteresseerden maakten gebruik van het open huis om een kijkje te nemen. Mirjam van Veen, directeur SAM, vertelde dat de verbouwing natuurlijk de nodige overlast heeft veroorzaakt, maar dat het resultaat uiteindelijk de moeite en overlast meer dan waard zijn geweest. Ter gelegenheid van dit feit heeft SAM een kookboek samengesteld: 'SAM SMAAKmakers'. Samengesteld door de mensen van SAM en de mensen daaromheen. In het voorwoord van dit boek schrijft Mirjam van Veen: "SAM draagt als welzijnsorganisatie bij aan het verbinden van mensen, initiatieven en organisaties. Samen koken en samen eten is bij SAM een begrip. Dit is een belangrijk moment voor ontmoetingen en het ontstaan van nieuwe initiatieven." Zij overhandigde aan Ron de Haas het eerste exemplaar van dit boek. Alle aanwezigen kregen dit boek eveneens uitgereikt.

Wethouder Kees Oskam gaf als cadeau van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een mooi kinderkeukentje met al de benodigde potjes en pannetjes. De ontmoetingszaal is namelijk voor iedereen. Ook de allerkleinste zijn welkom. En bij de biljartclub, die nu kan beschikken over een hoogwaardige zaal met fraaie verlichting boven de biljarttafels, zou het leuk zou zijn als zich vrouwen zouden aanmelden, zo viel te horen. Nu is het nog een complete mannenaangelegenheid. Annemiek Oskam, raadslid en commissielid van de Commissie Sociaal Domein, liet zich dit geen twee keer zeggen en pakte gelijk de biljartkeu op.

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten