Logo kobr.nl
PWA school
PWA school (Foto: )

Gezellig én fanatiek sporten op Koningsspelen

Bodegraven - De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Dat hebben leerlingen en ouders zeker ervaren bij de activiteiten die op verschillende scholen in Bodegraven-Reeuwijk plaatsvonden.

De Regenboog en de Bron

De Reeuwijkse basisscholen De Regenboog en De Bron en Koko-Kinderopvang hebben ook dit jaar weer de handen ineen geslagen en er een geweldig leuke en sportieve Koningsspelen van gemaakt. Onder prima weersomstandigheden werd er op de schoolpleinen een spelletjescircuit afgewerkt voor de jongste kinderen en op de sportvelden werkten de tennis-, atletiek-, voetbal- en korfbalvereniging weer op een fantastische wijze mee aan de sportieve uitdagingen van de dag. Leerlingen van het Coenecoop College uit Waddinxveen zorgden samen met veel (groot)ouders voor de begeleiding van de spelen en de groepen. De dag begon met een lekker en gezond Koningsontbijt en werd besloten met een welverdiend ijsje.

Het Vogelnest

Dansen, springen, spelen! Het recept voor echte actieve Koningsspelen op Het Vogelnest in Bodegraven. Het begon al met de warming-up op Lekker Fit. Lekker alles losmaken voordat de Koningsspelen begonnen. Daarna werden er in en rond de school verschillende spelletjes gedaan, waarbij leerlingen van kleuter tot groep 8 in groepjes werden gemixt en het saamhorigheidsgevoel werd aangezwengeld. Met leuke spelletjes als spijkerpoepen en touwtrekken, wat ouderwets misschien, maar ze staan garant voor groot succes. Tussendoor was er een gezond tussendoortje en als afsluiter werd wederom gezamenlijk gedanst op de voor dit evenement bedachte Pasapas. De leerlingen tot en met groep 5 hadden dit nummer al uitgebreid geoefend in de danslessen die elke maandag op school plaatsvinden en de oudere kids lekker in de klas en thuis. Al met al een zeer geslaagde en gezellige dag in rood, wit, blauw en oranje.

Da Costaschool

Op de Da Costaschool in Bodegraven werden, al dansend op de Pasapas, de Koningsspelen geopend op het schoolplein. Het Koningsdagontbijt volgde voor een aantal groepen. Andere groepen starten met de sportieve activiteiten in onder andere De Kuil. De ochtend werd afgesloten met een Koningsdaglunch. Er is vooral veel bewogen, plezier gemaakt en heerlijk gegeten! Dank aan de sportverenigingen en de ouders die hebben meegeholpen er ook dit jaar weer een groot feest van te maken.

PWA school en De Wegwijzer

Op de PWA school in Waarder genoten de leerlingen 's ochtends van een feestelijk Koningsontbijt. En de jongste leerlingen konden zich daarna uitleven in de speeltuin. Voor de ouderen leerlingen waren de Koningsspelen georganiseerd op het terrein van WDS. Daar kwamen de leerlingen van de drie basisscholen uit Waarder en Driebruggen samen in actie. Het zorgde voor een gezellige activiteit, waarbij de leerlingen vrolijk in de kleuren rood/wit/blauw en natuurlijk het bijbehorende oranje waren uitgedost.

IKC Schatrijk

Het was een heerlijk sportieve Koningsspelen op IKC Schatrijk in Bodegraven. "We begonnen de dag met een gezond ontbijt in de klas en het Open Podium. Daarna hebben de groepen 1/2 en de kinderen van het kinderdagverblijf op school allerlei activiteiten gedaan, zoals klauteren en springen op een springkussen. De groepen 3/4 hebben een dansles gehad van Viva Dans en spellen gedaan in de gymzaal. De groepen 5 t/m 8 hebben allerlei atletiekonderdelen gedaan bij ESTO. Het was een gezellige en sportieve dag!"

Meer berichten