Plezier bij het bedwingen van de elektrische stier
Plezier bij het bedwingen van de elektrische stier Foto: Wim de Boevère

Enthousiasme op Koningsdag weerstaat weergoden

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - De weergoden waren de ene activiteit op Koningsdag gunstiger gezind dan de andere. Met behoorlijk wat lege plekken begonnen bijvoorbeeld de vrijmarkten in Bodegraven en Reeuwijk en de kinderen moesten moeite doen om hun spulletjes droog te houden. Maar naarmate het beter weer werd, nam ook de belangstelling van het (koop)publiek toe. In de loop van de dag werd het als vanouds reuze gezellig. Dat ging door tot in avond. De buien konden de pret niet meer drukken.

Sommige organisaties konden terugvallen op viering binnenshuis, zoals de drukbezochte seniorenbijeenkomst in De Brug en de activiteiten voor de kinderen in het Wierickehuis, sporthal van Custwijc en Amicitia. Ook buiten was het feest. Het enthousiasme bij de vele optredens van leden van verenigingen en artiesten was groot. Wat een mooie shows en lekkere muziek, met waardering van het publiek dat volop meezong en -danste. Onder andere bij de optredens van Walter Kroes in Reeuwijk en Sieneke, Stef Ekkel en Menno Aben in Nieuwerbrug. Bij het Wierickehuis gaf Guido een show freestyle voetbal. In De Oude Zustertuin vermaakten Slingshot en Studio Viva Dans de aanwezigen: iedereen danst mee met de Pas à Pas. Velen hadden zich fraai uitgedost als publiek of voor de optocht, zoals de Beestenboel optocht in Driebruggen. Ko van Duuren werd vanwege zijn vele activiteiten voor de gemeenschap benoemd tot Landsheer van Driebruggen. Bijzondere verschijning was een bewegend exoskelet van een dinosaurus, een goed gelijkende Velociraptor. Heel kunstig samengesteld met ledematen en een kop die met koordjes werd bediend door de inventieve bouwster Esmee Kramer, die erin verborgen zat. In Waarder trokken de aubade, kinderoptocht, het krattenspel en vuurwerk veel belangstelling.

Koningsdag begon op veel plekken met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus. Ook de middag en avond ervoor waren er veel activiteiten. In Nieuwerbrug genoten de senioren van de pannenkoeken en in Waarder werd door bijna 500 mensen deelgenomen aan de barbecue en festiviteiten ter ere van het 60-jarig bestaan van de plaatselijke Oranjevereniging. Het werd een superfeest.

Beeld: Marijke Groot, Wim de Boevère, Bert Verver, ECB/Ilse Höcker, JB filmproducties en Oranjecomités

Trekking oranje loterij Reeuwijk-Dorp

4 kaarten Efteling - lot 906

Fujifilm camera - lot 1135

Wave scooter - lot 1075

Rituals voor haar - lot 76

Rituals voor hem - lot 822

Tefal Blender - lot 423

Bon Happz - 1357

Bon Happz - 513

Wijnpakket - 234

Prijzen af te halen in Restaurant Happz op woensdag t/m zondag vanaf 17.00 uur.

Een toost op de Koning; de 97-jarige mevrouw Gerts liet het oranjebittertje zich goed smaken
Bodegraven Zustertuin
Bodegraven Centrum
Bodegraven Centrum
Bodegraven Zustertuin
Driebruggen
Driebruggen
Nieuwerbrug
Nieuwerbrug
Reeuwijk-Brug
Reeuwijk-Brug
Reeuwijk-Brug
Reeuwijk-Brug
Reeuwijk-Brug
Reeuwijk-Brug
Reeuwijk-Dorp
Waarder
Waarder
Waarder

Advertentie

Categorieën