Afbeelding

Platform-Z viert 5-jarig jubileum

Algemeen Bedrijfsberichten

Bodegraven-Reeuwijk - De vereniging Platform-Z viert het 5-jarig bestaan met muziek, gezelligheid én een goed inhoudelijk verhaal. JAZZ to Concern verzorgt op vrijdag 17 mei een geïmproviseerde muziekshow in het Evertshuis. Deze avond is tot 21.30 uur alleen toegankelijk voor (oud-)leden van Platform-Z, genodigden en introducés. Vanaf 21.30 uur wordt de zaal omgetoverd voor het gratis toegankelijk Evertshuis Podiumcafé, voor een praatje en dansje.

Platform-Z is een actieve ondernemersvereniging, opgericht in 2014 om de belangen van zelfstandige professionals ('zp-ers') in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te behartigen. Ze organiseert regelmatig kennisbijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, etentjes en borrels voor de inmiddels ruim 80 leden. Dat de zp'ers elkaar steeds beter vinden blijkt uit de diverse samenwerkingsverbanden die ontstaan. Voorzitter Willeke de Waal: "Ik heb een accountantskantoor, waarbij ik bewust zonder personeel wil blijven werken. Hiermee ben je flexibel en kun je sneller schakelen. Het werken zonder personeel geeft me de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Maar het heeft ook zijn beperkingen, want je kunt niet al het werk dat op je pad komt aannemen. Gelukkig beschik ik dankzij Platform-Z over een netwerk waarin ik zaken door kan schuiven naar andere professionals."

Secretaris Leander Hamel vult aan: "Het is mooi om te zien dat lokale bedrijven en instellingen onze zp'ers goed weten te vinden. Bij de bedrijfsbezoeken die we organiseren worden altijd leuke contacten gelegd. Het blijkt dan vaak dat onze leden wel degelijk een interessante partij kunnen zijn als leverancier voor grotere bedrijven. 'Koop lokaal' is een slogan die hier goed van toepassing is." penningmeester Olaf van Dijk: "Ik ben zelf betrokken bij een groot project in Woerden. Dit doe ik samen met een zakenpartner uit Bodegraven. Alleen heb je de kennis niet in huis, maar door samen te werken kun je ook grotere opdrachten aannemen."

Verbinding maken

Bestuurslid Matthja Sterk is grafisch vormgever en ontwerpt ook de visuele identiteit van Platform-Z. Ze vertelt: "Ik werk samen met web programmeurs, tekstschrijvers en fotografen. Zo kan ik voor elke opdracht het juiste team van vakmensen samenstellen. Daarbij leg ik graag de contact met het lokale bedrijfsleven. Niet alleen voor opdrachten, maar ook om anderen te helpen en verbinding te maken. In een persoonlijk gesprek is er vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt."

Nieuwe leden zijn welkom. Met meer leden wil Platform-Z meer activiteiten organiseren en grotere sprekers boeken. Maar vooral betekent meer leden een grotere kans dat je vindt wat je zoekt binnen de vereniging. Gelijkgestemden, kennis opdoen en gezelligheid. Een netwerk dat nóg relevanter wordt.

www.platform-z.nl

Advertentie

Categorieën