Logo kobr.nl
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mooie start van kanoseizoen

Reeuwijk - De volledig vernieuwde 'Oude dorpen' kanotocht is afgelopen zaterdag door wethouder Inge Nieuwenhuizen (toerisme en recreatie) opengesteld voor gebruik. Na een paar maanden hard werken door leden van kanovereniging De Goudse Peddel is de route precies klaar aan het begin van het kanoseizoen. Oude voorzieningen zijn verwijderd en een aantal nieuwe steigers is aangelegd. Met medewerking van Watersnip Advies zijn ook bewegwijzering en informatieborden geplaatst.

Motor achter de renovatie van de kanoroute is Gert Zeeman. De route is verdeeld in een korte (boerderijen)route van 7 km met opstappunt aan de Koningin Wilhelminaweg achter het oude gemeentehuis van Reeuwijk en een lange (landschap)route van 11 km, waarvoor gestart kan worden bij Landal aan de Reeuwijkse Houtwal. De opstapplaatsen zijn gemarkeerd en voorzien van een informatiepaneel met bijzonderheden over de tocht. Beide routes, die bewegwijzerd zijn met oranje en blauwe aanduidingsbordjes, kunnen door de meer ervaren kanoër gecombineerd worden.

Regionaal op de kaart

In haar speech benadrukte wethouder Nieuwenhuizen dat de gemeente momenteel flink aan de weg timmert om Reeuwijk-Bodegraven met betrekking tot recreatie en toerisme regionaal op de kaart te zetten en dat de financiële ondersteuning van dit project daaruit voortvloeit. De openingshandeling was dat zij in een Canadese kano onder een spandoek van Bodegraven-Reeuwijk mocht doorpeddelen, waarna nog ruim tien kajaks volgden. Bij alle festiviteiten zorgde John van Gemeren op zijn fluit voor livemuziek met Oudhollandse zeemansliedjes.

Tekst en beeld: Loes Kamer

Meer berichten