Logo kobr.nl
Je in Italië wanen, dat kan op zaterdag 25 mei in de Van Tolstraat
Je in Italië wanen, dat kan op zaterdag 25 mei in de Van Tolstraat (Foto: Pancras Kuipers)

Bodegraven boordevol vertier

Bodegraven - Het wordt één al feest in Bodegraven. Diverse evenementen staan van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 mei op het programma. Met als hoogtepunt vrijdag 24 en zaterdag 25 mei als alles samenvalt. Het gaat om activiteiten voor het hele gezin, want voor iedereen is er wel wat van zijn of haar gading te vinden, van kermis tot muziekfestival en van braderie tot Bella Italia dag.

Bella Italia dag in Van Tolstraat

In de Van Tolstaat is zaterdag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur de Bella Italia dag. Organisatoren en ondernemers John en Graciela van Shoeby en Andrea van Ellenz hebben er veel zin in en hopen dat veel mensen even langskomen. "De Van Tolstraat zal volledig in Italiaanse sferen worden omgetoverd en iedereen kan dan genieten van de vele aanbiedingen die de ondernemers speciaal op deze dag hebben."

Zo vertellen de drie organisatoren enthousiast dat de mensen het gevoel moeten hebben dat ze even in Italië lopen en alvast het idee krijgen van een heerlijke vakantiestemming, maar dan in Bodegraven. Met deze dag verwennen de ondernemers voor de 7e keer het winkelende publiek met muziek, proeverijen, lekkernijen, Italiaanse bolides, motoren en vele leuke aanbiedingen.

Op de Bella-Italia dag staan Kees en Jolanda de Koning uit Bodegraven. Zij zetten zich al jaren in voor KiKa (strijd tegen kinderkanker) en staan dit jaar voor het eerst op deze super gezellige dag. Bij de kraam kan iedereen op de foto met de Kikabeer of deze een knuffel geven. Het duo verkoopt in de kraam stroopwafels en pepermuntjes voor KiKa.

Ondernemers zorgen voor gezellige Voorjaarsmarkt

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei is de voorjaarsmarkt in het centrum van Bodegraven. Team Fresh Events laat weten dat er op dit moment al veel aanmeldingen zijn. Zo staan er 21 Bodegraafse Ondernemers en 46 ondernemers van buiten Bodegraven op de Voorjaarsmarkt. Het gaat zeker een markt worden met uiteenlopende artikelen, zoals bloemen, kleding, schoenen, ijs, oliebollen en beignets, handwerk, en nog veel meer. Ook is de Wereldwinkel aanwezig. Struin op je gemak over deze gezellige braderie in het centrum van Bodegraven. Anders dan vorig jaar staan dit jaar als vanouds de kramen er weer op vrijdag én zaterdag. De braderie wordt ook dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Bodegraafse Ondernemers Vereniging. Vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Slingshot ziet uit naar BorftLive

De Bodegraafse coverband Slingshot ziet uit naar de aanstaande editie van BorftL!ve. ''Vier jaar geleden stonden wij daar als startende band en nu spelen we prime time, wat een ervaring,'' zegt drummer Frank Koevoets. Het leuke is dat er zaterdagavond alleen maar Bodegraafse bands spelen. Nieuw dit jaar is dat de vrijdagavond is omgedoopt tot Hollandse Avond. De toegang tot BorftL!ve is gratis.

Frank Koevoets over het bekende muziekevenement van Bodegraven: "Alles is tot in de puntjes geregeld door de ECB en Startistic Entertainment, zowel voor als achter de schermen. Bovendien wordt er op professionele wijze aandacht gegeven aan het licht en geluid en is alles strak georganiseerd.'' Frank Koevoets speelt al vanaf het begin bij Slingshot. In de band speelt hij samen met zijn broer Jeroen, die op de basgitaar zijn muzikale kwaliteiten laat horen. De twee Bodegravers zijn vanuit huis opgegroeid met muziek maken, want ook vader Han Koevoets speelde in diverse bandjes basgitaar.

De band Slingshot werd in 2015 opgericht en bestond toen uit vijf bandleden. Inmiddels is de band dankzij een vier man sterke blazerssectie uitgegroeid naar een completere band. ''Roy Vane is de energieke zanger en frontman van onze band en Lars Boerefijn en Nils Meijer zwepen de muziek met hun vlammende gitaren op,'' somt Frank op. ''Met Mathieu van Wijngaarden en Jelle van der Meer op trompet, Pieter van Greuningen op trombone en Ferry Gieskes op de baritonsaxofoon staat er een koperen muur van geluid die voor nog meer sfeer in onze muziek zorgt."

De mannen van Slingshot hebben er zin in om op deze editie van BorftL!ve te spelen. Het evenement wordt voor het eerst met alleen maar lokale acts ingevuld en dit jaar zal er een groot overdekt podium zijn in plaats van een feesttent. "Het is voor ons het hoogtepunt van het jaar. Wat is er nu mooier dan te spelen in je eigen dorp op een supergaaf festival? Wij gaan er een feestje van maken en samen met de andere bands zorgen voor een mooie editie!"

Deze sympathieke en energieke band blaast je omver met herkenbare, dansbare nummers vanaf de jaren '60 tot nu én meezingen zal zeker ook gaan gebeuren. Slingshot speelt op het Raadhuisplein rond 22.10 uur en de line-up op zaterdagavond 25 mei bestaat uit alleen maar lokale bandjes. Op dezelfde dag is er 's middags een Shantykorenfestival. Een dag eerder is er voor het eerst op BorftL!ve een Hollandse avond.

Vrijdagavond 24 mei, 20.00 - 24.00 uur

Hollandse Avond met Hugo Beijeman, Matthijs Live Band, Zo Vader Zo Zoon, Helemaal Top

Zaterdagavond 25 mei,18.30 - 24.00 uur

Boreftse Band Avond met Midwest, Long Way Blues, Little Stef, Have a Sigar, Slingshot en Waterproof Shampoo

Hart ophalen op kermis

De kermis begint al op woensdag 22 mei en duurt tot en met zaterdag. Locatie: centrum van Bodegraven. Ook dit jaar met veel verschillende attracties voor de kids! Kom springen op de trampoline en draai rondjes in de vliegtuigmolen. Of waag een kansje bij de spelletjes en geniet van al het lekkers bij de originele nougatkraam. Haal ook je hart op in de Breakdance, de nieuwste uitvoering van 'de Spin'! En wie durft er in de Ralley, ook wel bekend als 'de Bank'? Openingstijden van de kermis:

Woensdag 22 mei: 13.00 - 22.30 uur

Donderdag 23 mei: 15.00 - 22.30 uur

Vrijdag 24 mei: 12.00 - 24.00 uur (om 16.00 uur Clown Desalles)

Zaterdag 25 mei: 11.00 - 24.00 uur (om 14.00 uur Meet & Greet Meneer de Uil)

Shantykoren Festival

Nieuw dit jaar is het Shantykoren Festival op zaterdagmiddag 25 mei van 12.30 tot 16.30 uur. Vier Shantykoren wisselen elkaar af op twee podia, onder leiding van Joke Hoogervegt: Shantykoor (Vlaardingen), De Vlisterzangers (Haastrecht), Trossen Los (Capelle aan den IJssel) en Vechtse Parlevinkers (Maarssen). Locatie: Raadhuisplein.

Tekst en beeld: Pancras Kuipers

Meer berichten