Logo kobr.nl
Foto:
Bedrijfsberichten

Ondernemers omarmen Fairtrade

Bodegraven-Reeuwijk - Woensdag 8 mei bezocht wethouder Robèrt Smits - op de fiets - negen ondernemers in het kader van de Fairtrade week. Deze ondernemers gebruiken en/of verkopen Fairtrade producten. De wethouder ging met hen in gesprek over de waarde van eerlijke handel en overhandigde vervolgens raamstickers om dit zichtbaar te maken.

Bodegraven-Reeuwijk draagt sinds 2017 met trots de titel Fairtrade gemeente. Momenteel zijn er lokaal ruim 50 winkels, maatschappelijke organisaties, kerken en horeca-aangelegenheden die Fairtrade producten gebruiken of verkopen. Dit aantal groeit. Dat veel ondernemers het steeds vanzelfsprekender vinden om voor Fairtrade te gaan, is nog onvoldoende bekend. De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk, waar de wethouder ambassadeur van is, gaat stimuleren dat zij dit meer naar buiten brengen.

Vorig jaar werden ondernemers in winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk-Brug bezocht, dit jaar waren de ondernemers in Bodegraven aan de beurt: Kapsalon HIZI, Gall en Gall, Formido, Bonjour deli Plaza, Aldi Bodegraven, Complynow, Auditnow, het Evertshuis en De Munt. Het gaat hierbij dus niet alleen om koffie, maar ook om onder andere versproducten, wijn en hout.

Meer berichten