Logo kobr.nl
Foto:
Ontwikkeling centrum Bodegraven

Positieve reacties tijdens inwonersavond Hart in Bodegraven


Bodegraven - Donderdag 16 mei gaf het burgerinitiatief Hart in Bodegraven een presentatie in het Evertshuis over de ontwerpen en impressies voor een mooier, sfeervoller en uitnodigender Hart in het centrum van Bodegraven. Inwoners konden aan de hand van deze ontwerpen vragen stellen of suggesties doen. Eén van de initiatiefnemers Han Koevoets: "Wat een mooie opkomst. Ik denk dat er ruim honderd man aanwezig is." De suggesties van inwoners worden verwerkt in de ontwerpen die 5 juni aan de gemeenteraad gepresenteerd worden.

Het burgerinitiatief Hart in Bodegraven bestaat uit Gerdien Verheul, Han Koevoets, Leendert Spijker, Frank Busker en Juan da Silva. Eerder realiseerden zij al de Rijnkadehaven en nu hebben zij een plan ontwikkeld voor een sfeervoller centrum van Bodegraven. Zij presenteerden samen met architect Timo Cents van Arcadis de plannen.

Het Raadhuisplein, het Kerkplein, de Nutspassage, de Bouwsteeg en de Marktstraat rondom de Lutherkerk kwamen aan bod. Algemene uitgangspunten waren het behoud van het aantal parkeerplaatsen, minder borden en meer groen. Zo pleit het burgerinitiatief voor herindeling van het Kerkplein zonder verlies van parkeerplaatsen. "Door het clusteren van de parkeerplaatsen is er meer ruimte voor vergroening en komt er vanuit de Kerkstraat een beter zicht op de kerk", aldus Han. Daarnaast zijn er creatieve ideeën voor de Bouwsteeg en de Nutspassage, zoals hangende straatverlichting in plaats van staande straatverlichting. Daarnaast kunnen beide stegen vergroend worden door 'mussensluiers'.

Na de presentatie lagen de plannen geprint op tafels in de hal van het Evertshuis. De inwoners lieten hier voornamelijk positieve geluiden horen over de plannen van Hart in Bodegraven. "Ik ben zeker voor meer groen. Er is nu bijvoorbeeld te veel blik (auto's, red.) bij de kerk. Daar kunnen we met zijn allen wat aan doen", aldus een van de inwoners. Er werden veel tips en complimenten op de plannen geschreven.

Bekijk hier de hele presentatie.

Meer berichten