Logo kobr.nl
Een blik van boven op het feestplein
Een blik van boven op het feestplein (Foto: )

SDWA onthaalde iedereen op grootse feestdag

Driebruggen - Waarder - De 14e SDWA-dag had enkele bekende onderdelen, maar ook veel leuke nieuwe attracties. Het zorgde voor extra belangstelling van de dorpsbewoners en vele belangstellenden uit de omgeving. De SDWA-organisatoren en vele vrijwilligers kijken terug op een bijzonder geslaagde dag, waarbij het publiek volop genoot.

Vroeg op de zaterdagmorgen arriveerde een grote groep bezitters van authentieke oude bromfietsen en even unieke historische auto’s. Markante bromfietsmerken als Kreidler, Zundapp en Puch waren in allerlei varianten aanwezig, maar ook veel andere merken in welhaast showroomconditie waren te bewonderen. De geschiedenis van de historische auto’s ging zelfs nog veel verder terug in de tijd met onder meer originele modellen A-Ford en T-Ford en fraaie Renaults, allemaal auto’s uit het begin van de vorige eeuw. Ook wat jongere unieke merken en modellen, zoals een NSU Prinz, een oude VW kever en Datsun sportwagens waren in topconditie te bekijken. Ze maakten een tocht door de regio onder de titel 'Harry’s Oldtimerrit', als herinnering aan Harry Dijkstra, één van de oorspronkelijke initiatiefnemers van de SDWA-dorpendag.

Het feestterrein bij Kiela was ingericht als een gezellig plein, omringd door verschillende attracties en voorzien van een muziektent met podium. 'Tante Annie' leidde een aantal spannende ronden dorpsbingo met mooie prijzen. Voor de kinderen was er van alles te doen: spannende lasergames, trampolinespringen, springkussen, zandbak en een uitdagende Wipe-Out en stormbaan. De Algemene Modelbouwvereniging Zevenkamp was aanwezig met een flink waterbassin waar de kinderen konden varen met radiografisch bestuurbare modelboten. Veel aandacht was er voor de dansdemonstraties van jeugdleden van Studio Forza en voor de act's van de vrouwelijke fakir met de grote slangen, het spijkerbed en de vuurspuugdemonstratie.

Rond de middag stond er, aangeboden door de lokale middenstand en de SDWA, voor iedereen een fantastisch lunchbuffet klaar. Daarna waren er op het podium diverse muziekoptredens met de band 'Groeten Thuis', dj’s van Superfuif Music, Waterproof Shampoo en Hugo Beijeman met zijn omvangrijke repertoire aan populaire meezingers. Ieder jaar ziet de SDWA kans om het feest extra spraakmakend te maken met het optreden van een bekende Nederlandse artiest. Dit jaar was het Ria Valk die het publiek op het SDWA dorpsplein trakteerde op haar uitgebreide bekende liedjesrepertoire. Alles kwam langs, Rockin' Billy, De worstjes en de borstjes, Leo die vannacht weer dronken was geweest en oma's toy-boy.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten