Logo kobr.nl
De jeugdtrainers voor het seizoen 2019-2020, leden van de technische commissie en voorzitter Arjan Griffioen. Foto: Danny de Vries
De jeugdtrainers voor het seizoen 2019-2020, leden van de technische commissie en voorzitter Arjan Griffioen. Foto: Danny de Vries (Foto: )
Sport

Rohda'76 heeft trainersstaf voor de jeugd rond

Bodegraven - Voor het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020 heeft Rohda'76 de trainingsstaf voor de jeugdelftallen rond. Naast veel bekende gezichten, telt het trainerskorps ook een aantal nieuwkomers.

Lars Tennebroek bijvoorbeeld. De 23-jarige Schoonhovenaar is in dienst van het opleidingsinstituut van Dennis van den IJssel: de Complete Techniek. Zeg maar een uitgebalanceerd leerplan. Daarbij krijgen Rohda-spelers en -speelsters in de leeftijd van 8-12 jaar op een uitdagende manier alle basisvaardigheden aangeleerd: de bal trappen, stoppen, aan- en meenemen, snelheid, coördinatie, creativiteit, partijspelen. En vanzelfsprekend spelplezier. Lars gaat de coördinatie verzorgen. Wat houdt dat precies in? "De trainingen maakt Dennis van den IJssel. Die neem ik dan voor iedere training weer door met de trainers. Tijdens de training loop ik langs de veldjes om de trainers te helpen.'' Daar blijft zijn inbreng niet bij, want hij gaat ook JO13-1 trainen én coachen en MO13-1 en MO13-2 trainen.

'Oudgediende' Arjan Ouwendijk

De spelers van JO15-1 krijgen twee keer per week voetballes van Arjan Ouwendijk. De 22-jarige Bodegraver - die zelf tot de D'tjes bij Rohda'76 speelde - draagt al ruim 10 jaar het shirt van Alphense Boys. Inmiddels is hij een vaste waarde in het eerste elftal van de zondaghoofdklasser. Wat probeert hij bij JO15-1 voor elkaar te krijgen? "Ik kijk waar de groep aan toe is en wil de spelers beter maken. Dat kan zijn in de opbouw of bijvoorbeeld bij het positiespel. Van de spelers verwacht ik dat ze twee keer in de week komen trainen en het beste uit zichzelf willen halen'', blikt de HALO-student vooruit op zijn uitdagende klus.

Contracten

Tijdens een informele bijeenkomst zetten alle jeugdtrainers hun handtekening onder de afgesloten voetbalcontracten. Dat zijn René Kersseboom, Hans Lipsius, Badr Baghdadi, Omar Putzu, Renaldo van Poelgeest, Arjan Ouwendijk, Piet Vlasveld, André Lenting, Jan Zaal, Bert v Dijk, Jaco Bouwman, Lars Tennebroek en Fred Siebert. De selectie en aanstelling van de trainers gebeurt onder verantwoordelijkheid van de technische commissie bij de jeugd. Die bestaat uit Onno van der Have, Ed Plomp en Ard Hoogendoorn.

Beeld: Danny de Vries

Meer berichten