Archieffoto uit 2018
Archieffoto uit 2018 Foto: Yvonne Palsgraaf

Onbeperkt varen tussen Reeuwijk en Gouda

Algemeen

Reeuwijk - Deze zaterdag is het opnieuw mogelijk om onbeperkt heen en weer te varen tussen Reeuwijk en Gouda. Het gaat hier om de bruggen bij de Karnemelksloot en de Kleiwegbrug. Deze open vaarverbinding vindt plaats op 6 juli tussen 10.00 en 19.30 uur.

Gemeente Gouda onderzocht vorig jaar of deze open vaarverbinding invloed heeft op het aantal waterrecreanten. Uit deze vaarproef bleek dat er meer dan 400 boten, waaronder sloepen en kano's, gebruik maakten van deze mogelijkheid. Het gemiddelde ligt deze maand normaal op 250 boten. De succesvolle proef van vorig jaar heeft ertoe geleid dat dat dit jaar wederom een open vaarverbinding is gerealiseerd.

De vaarverbinding tussen Gouda en Reeuwijk is onderdeel van een groter geheel: het rondje Rijn-IJssel. Het doel van de open vaarverbinding van 2019 is de regio beter door-vaarbaar te maken, door onbeperkt toegang te verlenen aan waterrecreanten.

Visie op recreatie

De unieke vaarmogelijkheid biedt Gouwenaren de kans uit te wijken naar de Reeuwijkse Plassen. Voor de Reeuwijkse Plassen is wel een vaarontheffing van Stichting VEEN nodig. Vanuit Reeuwijk liggen de Goudse grachten twee zaterdagen binnen handbereik. Volgens wethouder Inge Nieuwenhuizen (Recreatie en toerisme) past het initiatief binnen de visie op recreatie en toerisme die de gemeente Bodegraven-Reeuwijk momenteel ontwikkelt. "Ik heb nu met eigen ogen gezien wat nodig is om door te kunnen varen tussen Reeuwijk en Gouda. Ik wil graag op kleine schaal beginnen met de verdere uitrol hiervan en de gesprekken daarover aangaan met alle belanghebbenden en onze buurgemeente Gouda. Zo kunnen we recreatie in onze gemeenten een extra impuls geven", aldus Nieuwenhuizen.

Advertentie

Categorieën