Afbeelding

50-jarig jubileum: 'Jonge leden nemen het stokje weer over' 'RefleX Flashback'

Algemeen

Reeuwijk - Gymsportvereniging Reflex Reeuwijk vierde afgelopen jaar haar vijftigjarig bestaan met vele activiteiten. Zaterdag 29 juni sloot de vereniging een lang jubileumjaar af met de grote show 'RefleX Flashback' in de Mammoethal in Gouda.

Voorzitter Mirelle Vermeulen zag Reflex zaterdag op haar sterkst. "De kracht van de vereniging is de verbinding tussen de verschillende disciplines. We hebben gymmen, turnen, dansen, BBB (buik-billen-benen) en freerunning. In de jubileumshow kwam alles bij elkaar." Er was geen sprake van een blokje turnen hier en een blokje freerunning daar. "Het was een dynamische show waarin alles in elkaar overliep."

Betrokken familie

Mirelle is al sinds haar achtste lid van Reflex en heeft zich vanaf haar dertiende 18 jaar lang ononderbroken ingezet voor de vereniging. Na een paar jaren rust, keerde ze acht jaar geleden toch terug, als voorzitter. "Mijn kinderen groeiden op en werden alle drie lid bij Reflex. Dan vind ik dat je als ouder ook betrokken moet zijn."

Mirelles oudste dochter denkt erover in haar moeders voetsporen te treden en dansles te gaan geven. "Een leerling van mij gaf mijn dochter les. Zij neemt het stokje weer over. Dat gaat vaker zo", vertelt Mirelle. "Erelid Gre heeft jaren in het bestuur gezeten en haar dochter geeft ook al jaren les. Gre's kleinzoon is een fanatieke freerunner en wil op termijn ook zijn steentje bijdragen. Zo blijft de club zich ontwikkelen met de eigen leden."

Voorbereidingen

Afgelopen jaar vierde Reflex haar vijftigjarig bestaan. In januari 2018 begon een lange serie van activiteiten met workshops in specifieke disciplines, kampen en extra wedstrijden. Hoogtepunt was het slapen in de sporthal. "We hadden 200 kinderen plus vrijwilligers in de hal met allerlei activiteiten. Nu nog steeds komen kinderen naar me toe om te vragen wanneer dat weer mag. Dat is super!"

Ondertussen liepen de voorbereiding voor de afsluitende show van afgelopen zaterdag. De werkgroep Jubileum heeft er tot het laatste moment hard aan gewerkt. Op vrijdagavond laadde een eerste ploeg vrijwilligers al het materiaal in vrachtwagens en bracht het naar de sporthal. De volgende ochtend moest een volgende ploeg alles opbouwen: tribunes, drie podia, turntoestellen, projectiescherm en licht- en geluidinstallaties. "Het draaiboek voor vrijwilligers was wel 21 kantjes!"

Show

Het was het dubbel en dwars waard. Wethouder van Sport, Dirk-Jan Knol, opende de bijna uitverkochte show en daarna lieten alle disciplines hun kunsten zien - apart én met elkaar. Ook werd een van de leden nog extra in het zonnetje gezet: Marianne de Goeij. "Zij maakt de vrije oefeningen voor de turnafdeling en is ons vaste vrijwillige jurylid. Marianne heeft in 44 jaar enorm veel voor de club betekend."

In vijf blokken brachten 200 leden tussen de 1,5 en 50 jaar oud het jubileum van Reflex tot leven. Elk blok had een van de afgelopen decennia als thema en gebruikte de muziek en sfeer van die periode. Het resultaat was een hele dynamische show waarin alle acts soepel in elkaar overliepen. "Ik ben enorm trots," glundert Mirelle, "natuurlijk op alle kinderen, maar ook op de leiding en vrijwilligers die hebben gezorgd dat dit mogelijk was. Het plezier spatte ervan af."

Tekst: Key Tengeler

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën