Logo kobr.nl
Foto:

Musicalklas Forza is 'de Koning te Rijk'

Bodegraven - Dit weekend was het de beurt aan de musicalklas van Studio Forza. Na een half jaar repeteren stonden zij op de planken met de voorstelling 'de Koning te Rijk' van het toneel van IKC Schatrijk. Licht, geluid, een decor en een hoop enthousiasme vulde het geoutilleerde podium.

Ook een volle zaal maakte dat de spelers zich vol overgave lieten zien. 'De Koning te Rijk' gaat over een generaal en een kapitein. De een wil netjes en geordend de tijd beleven en de ander wil door de tijdreizen. Op mysterieuze wijze komt er een groot schip het lokaal in varen en gaan zij reizen door de tijd. En ze leren dat kinderen in het verleden te maken hebben gehad met onderdrukking, oorlogen en kinderarbeid. Als ze alles hebben "gezien" komen ze gelukkig weer terug in 2019, met een rugzak vol kennis! Het slotapplaus klonk door het hele IKC en we zagen en hoorden trotse ouders, grootouders en familieleden.

Geld inzamelen

De musical was afkomstig van de organisatie War Child. Tijdens de generale repetitiedag op 29 juni kwam vrijwilligster Sonja van War Child een indrukwekkende presentatie geven over het werk van deze organisatie. Haal de oorlog uit de kinderen, dat is hun doel. De entreegelden van de voorstelling gingen als donatie naar War Child. Het eindbedrag is nog niet bekend, omdat de spelers van de Musical3daagse ook geld gaan inzamelen voor War Child. Deze Musical3daagse start op 22 juli en gaat over een knotsgekke supermarkt.

Meer berichten