Logo kobr.nl
Foto:

YEP 2019, op zomerkamp in Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk - Na maanden van intensieve voorbereidingen door een team van actieve en enthousiaste Rotarians was het dan afgelopen zaterdag eindelijk zover: de 15 kinderen van rond de 16 jaar die mee mochten doen aan het internationale Youth Exchange Program (YEP) van de Rotary arriveerden in Bodegraven en Zwammerdam.

Zij komen uit 13 verschillende landen, onder andere Taiwan, Hongarije, Kroatie en Turkije. In hun eigen land zijn zij uit een grote groep kinderen, die normaal gesproken niet snel aan zo'n programma mee kunnen doen, geselecteerd om uitgezonden te kunnen worden. Gastgezinnen van leden van Rotary Bodegraven nemen de kinderen, die zaterdag uit alle uithoeken van de wereld naar Nederland zijn gereisd, op in hun gezin.

Er is voor hen een intensief programma samengesteld. Nederland ontdekken in al zijn facetten en Bodegraven en omstreken in het bijzonder is een van de doelen van komende twee weken. Cultuur, sportiviteit, elkaar goed leren kennen en vrienden maken voor het leven zijn andere belangrijke aspecten van dit uitwisselingsprogramma van Rotary. In de internationale wereld waarin wij leven is elkaar leren begrijpen en steeds beter gaan samenwerken een belangrijk aspect om de wereld stapje voor stapje beter te maken. En dat begint in het klein hier in Bodegraven, vindt Rotary.

Op het programma staan dingen als een gezamenlijk cultuurspel in teams met allerlei vragen over Nederland en de landen en culturen waar de kinderen uitkomen en diverse activiteiten op en in het water. Zaterdag reizen de kinderen door naar Rotary Voorhout waar zij aan de tweede week beginnen.

Meer berichten