Afbeelding

VSTS Dames Master 1 Nederlands kampioen

Algemeen Sport

Regio - Afgelopen zaterdag 13 juli reisden 32 recreantenteams uit het hele land af naar Utrecht voor het jaarlijkse NK Recreanten. Naast de titel voor dames-, heren- en mixteams, was er dit jaar bij de dames voor het eerst een aparte titel voor teams uit de Masters-competitie te verdienen. In de Masters spelen dames die op hoog niveau hebben geacteerd, maar daar door verschillende redenen geen tijd meer voor hebben. De dames Masters 1 van VSTS uit Bodegraven hebben deze titel gepakt.

Het was voor de dames weer een ouderwetse toernooidag. Om 11.00 uur startte de eerste wedstrijd in de reguliere poule. Deze wedstrijden telden alleen niet mee, omdat aan het einde van de dag de echte finales tussen de Masters werd gespeeld. Het was dus een mooie manier om warm te draaien voor de 'echte' wedstrijden aan het einde van de dag. Er werden 4 wedstrijden gespeeld met twee sets van 13 minuten. De eerste pot werd gewonnen en ook de tweede wedstrijd was voor VSTS. In deze Poule zat ook VV Utrecht, die dit jaar kampioen is geworden bij de Masters. Een team waar VSTS het altijd lastig tegen heeft. De eerste set is voor de dames van Utrecht en de tweede set wordt een gelijke stand. Dat moet straks dus beter. Nog een laatste wedstrijd in de poule en hier is duidelijk dat de Masters een maatje te groot zijn voor de reguliere poule. De wedstrijd wordt met een groot verschil gewonnen.

Na een rustpauze start de eerste wedstrijd in de finales van de Masters. Als eerste wordt de wedstrijd tussen Switch en VV Utrecht gespeeld. De dames bekijken de wedstrijd om in te schatten wat we straks kunnen verwachten. Ze zien dat Switch het Utrecht heel moeilijk maakt en zelfs met flinke puntenverschillen de twee sets binnenhaalt. Dit belooft wat, maar de dames zijn extra gemotiveerd om alles uit de kast te halen.

De eerste wedstrijd is tegen Switch. De start is scherp. In deze set wordt direct een voorsprong van 3 punten opgebouwd en die wordt niet meer weggegeven. Goed verdedigend werk en harde aanvallen wisselen elkaar af. Aan het einde wordt het nog wel spannend en maakt Switch tempo, om nog bij te komen met punten. Dit werkt averechts, want juist VSTS scoort hieruit punten waardoor de voorsprong blijft en als de zoemer gaat is de set voor VSTS 17-14. In de tweede set is de start wat minder, waardoor VSTS met een achterstand begint. Gelukkig weten ze dit recht te zetten en lopen ze al snel weer in, wat door de tijdsdruk cruciaal is. Goede servicebeurten en verdedigend en aanvallend loopt het goed. De tweede set gaat naar VSTS met 15-12. Dat betekent dat er nog een set gewonnen moet worden van VV Utrecht om het kampioenschap binnen te halen.

De eerste set tegen VV Utrecht start met een achterstand, die wel weggewerkt moet worden omwille van de tijd. Gelukkig wordt het bijgelopen en is de stand weer gelijk. De hele set blijft het dicht bij elkaar en volgen de teams elkaar op de voet door van beide kanten goed te scoren. Op 18-16 wordt er aan de kant van VSTS uit geserveerd, waardoor het 18-17 wordt. Er is in het team bijna geen tijd om naar de tijd te kijken en er wordt alleen maar gezorgd dat alles van de grond wordt gehaald en we een punt maken vlak voordat de zoemer gaat: 19-17 . Setwinst voor VSTS! Het wordt direct gevierd, want dit betekent dat VSTS Nederlands Kampioen Masters is! Maar van Utrecht winnen is nog steeds het doel, dus in de tweede set wordt hard gewerkt en extra mooi om deze winnend af te sluiten. Twee keer 2-0 voor VSTS en de titel NRK Kampioen Masters staat genoteerd. Een mooie seizoensafsluiter.