Afbeelding

Besparen door hypotheekrente te middelen

Column Een eigen kijk op

Wil jij van je relatief hoge hypotheekrente af? Maar betaal je liever niet in één keer een flinke boeterente? Dan kan rentemiddeling interessant zijn.

Kijkend naar het verleden kun je zeggen dat de hypotheekrente op dit moment erg laag is. De rente ligt nu grofweg zo tussen de 2,0% en 2,5%. Als jij een (veel) hogere hypotheekrente betaalt, wil je je hypotheek misschien wel oversluiten. Maar dan moet je aan jouw bank waarschijnlijk een vergoeding voor vervroegd aflossen (=boeterente) betalen.

Als je dat niet kunt of niet wilt, is er sinds kort een alternatief: rentemiddeling. Het grote voordeel van rentemiddeling is dat je maandlasten direct omlaag gaan, zónder dat je in één keer alle boeterente hoeft te betalen. Steeds meer banken bieden de mogelijkheid tot rentemiddeling aan.

Rentemiddeling heeft ook een nadeel ten opzichte van het oversluiten van je hypotheek. Je betaalt namelijk een iets hogere rente. De boeterente moet je namelijk nog steeds betalen, maar dan uitgesmeerd over jaren. De bank middelt het verschil tussen de rente die je nu betaalt en de marktrente. Vandaar het woord rentemiddeling.

Mogelijkheden in kaart brengen

Vraag je je af of het voor jou interessant is om je hypotheekrente te middelen? Wil je weten welke mogelijkheden jouw bank aanbiedt? Of twijfel je of het oversluiten van jouw hypotheek misschien toch interessanter is? Bel me dan eens voor een afspraak. Ik reken het graag voor je uit, zodat jij de beste keuze kunt maken. Een hartelijke groet,

Ard Op 't Landt

Advertentie

Categorieën