Logo kobr.nl
Foto:
Bedrijfsberichten

Start bouw woningen Hart van Bodegraven

Bodegraven - Projectontwikkelaar Heijmans is gestart met de bouw van de grondgebonden duurzame woningen aan de rand van het dorpscentrum van Bodegraven. De 31 woningen aan de stationszijde van het voormalige Domburgterrein worden als eerste gerealiseerd. Inbegrepen zijn de 22 vrije sector huurwoningen voor een belegger. Oplevering van de eerste woningen wordt begin 2020 verwacht.

Esther Fleers, directeur van Heijmans: "In mei van dit jaar zijn we gestart met de bouw van de eerste fase. De verkoop loopt goed. Er dienen zich per week nieuwe kandidaten aan. Wij zijn dan ook verheugd dat er nu voldoende woningen zijn verkocht zodat ook de laatste fase met 24 woningen kan worden gebouwd. Begin volgend jaar start de bouw hiervan." Deze koopwoningen aan de Brouwerijzijde worden in het najaar van 2020 opgeleverd.

Heijmans gaat ook het appartementengebouw met 29 energiezuinige sociale huurappartementen voor woningcorporatie Mozaïek Wonen bouwen aan de Doortocht. Heijmans en Mozaïek Wonen hebben hiervoor in juni een bouwopdracht ondertekend. De omgevingsvergunning is eind juni ingediend. De gemeente levert de grond voor het appartementengebouw begin oktober bouwrijp op. Heijmans verwacht in november 2019 te starten met de bouw. Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: "De appartementen zijn een mooie uitbreiding van de betaalbare sociale woningvoorraad van Mozaïek Wonen en van Bodegraven."

Wethouder Kees Oskam: "Na zoveel jaren braak te hebben gelegen wordt het voormalige Domburgterrein ingevuld met duurzame woningen in een variatie aan woningtypen. De nieuwe wijk is een mooie toevoeging voor het dorp."

Esther Fleers, directeur van Heijmans: "Hart van Bodegraven is voor Heijmans een bijzonder project omdat het één van de eerste woningbouwprojecten is die Heijmans volledig gasloos bouwt met een individuele WKO-installatie in alle woningen en appartementen. Kopers en huurders krijgen straks een woning die klaar is voor de toekomst!"

Meer berichten