V.l.n.r. staand: Sven Verkleij – SecretarisEric Voskuil – BestuurslidRudi Otto – VoorzitterZittend v.l.n.r.Ardy van Eijk – PenningmeesterDennis van der Made – Vice voorzitter
V.l.n.r. staand: Sven Verkleij – SecretarisEric Voskuil – BestuurslidRudi Otto – VoorzitterZittend v.l.n.r.Ardy van Eijk – PenningmeesterDennis van der Made – Vice voorzitter

"Als alles op volle toeren draait, krijg ik kippenvel"

Human Interest

Reeuwijk - Het balletje rolt inmiddels vanzelf. Het bestuur van Stichting Volksvermaakt Reeuwijk begon direct na de editie van vorig jaar al met het organiseren van Bruisend Reeuwijk 2019. Het bestuur, Rudi Otto, Dennis van der Made, Ardy van Eijk, Sven Verkleij en Eric Voskuil, bouwt ieder jaar verder aan dit "mooie feestje", samen met tientallen vrijwilligers en sponsoren. Dennis: "De op- en afbouw voor Bruisend Reeuwijk doen we binnen 72 uur. Kun je je dat voorstellen?"

Ardy: "We hebben nu een gezonde stichting en willen dit graag zo houden. Eentje die een jaar met slecht weer kan overleven." Om dit te bereiken hebben ze hulp gekregen van sponsoren en hard gewerkt aan de wederopbouw van Bruisend Reeuwijk. Rudi: "Pas hoorde ik voor het eerst weer van iemand die haar vakantie eromheen had geboekt. Dan weten we weer waar we het voor doen, voor de inwoners van Reeuwijk." Daarnaast ontvangen bezoekers van Landal in Reeuwijk dit jaar voor het eerst een flyer over Bruisend Reeuwijk. Ardy: "Vorig jaar liep ik tussen het publiek en ineens hoorde ik Duits om mij heen. Daar kunnen we op inspelen, dacht ik toen." Ook de sponsoren zitten niet stil. Zo sponsort Van Rijn Service de Snollebollekes, Carpe Hortus het Feestteam en Thermosteen de PartyFrieX. Rudi: "Ik ga altijd bij heel veel bedrijven langs om te vragen of ze willen sponsoren. Sommigen denken 'Oh, daar heb je hém weer'. Maar ook hier zit verandering in. Dit jaar was er sinds ik sponsoren werf voor het eerst een sponsor naar óns toegekomen. Dat vind ik mooi."

Gratis in het Groene Hart

Dennis: "Wij zijn allemaal in het bestuur gestapt omdat we het feestje leuker wilden maken. Aan de groeiende opkomst is te zien dat de Reeuwijkers onze aanpak ziet zitten." Sven beaamt dit: "Absoluut. Wij organiseren sinds kort ook Koningsdag en van drie man en een paardenkop een aantal jaar geleden zijn we dit jaar gegroeid naar 2.500 bezoekers." Ardy: "En we verwachten met Bruisend Reeuwijk bijna het dubbele." In oktober werden de eerste artiesten al geboekt. Dit jaar hadden ze erg veel geluk met de boekingen. "Een paar dagen nadat we de Snollebollekes hadden vastgelegd, kondigden ze aan dat ze naar het Gelredome gingen. Als we later waren geweest, hadden wij ze niet meer kunnen betalen. Ik denk ook dat het de laatste keer is dat ze gratis te zien zijn in het Groene Hart", glundert Dennis.

Op volle toeren

Naast hard werken probeert het bestuur ook te genieten tijdens Bruisend Reeuwijk. Rudi: "Ik kijk het meest uit naar het feest op vrijdag. Deze muziek luister ik thuis niet, maar als iedereen samenkomt op het plein zorgt het gegarandeerd voor één groot feest!" Dennis vindt het bijzonder dat ze het ieder jaar weer voor elkaar krijgen om de op- en afbouw binnen 72 uur kunnen volbrengen. "Kun je je dat voorstellen?" Ardy geniet het meest op de vrijdag- en zaterdagavond om 22.30 uur. "Dan draait alles op volle toeren. Dan stop ik even waar ik mee bezig ben en kijk ik rond. Dat geeft wel kippenvel." Sven kijkt verbaasd opzij naar Ardy: "Heb jij daar tijd voor? Vandaar dat wij het zo druk hebben..." Sven lacht. Ook vlak voor het grote evenement zijn de mannen ontspannen. Ze weten immers wat er de komende dagen gaat gebeuren, dan is er genoeg tijd voor stress en nog meer grappen onder elkaar.

Waardering

Het bestuur krijgt ondersteuning van een groep van bijna veertig vrijwilligers. Rudi: "Huidige vrijwilligers nemen steeds weer nieuwe vrijwilligers mee. Hierdoor zien we een verjonging in de groep. Dat is fantastisch, want alleen kunnen we het niet." Daarnaast brengen de nieuwe vrijwilligers ook een nieuwe kijk met zich mee. Alle vier geven ze aan dat de sfeer in de groep erg gezellig is en er inmiddels meerdere tradities zijn ontstaan. Eén van die tradities is een hapje eten en drinken met de vrijwilligers na het afbreken van Bruisend Reeuwijk. "Dat is meer dan een 'hapje' eten", lacht Sven. "Ik zit een paar dagen later nog steeds vol." De afgelopen jaren organiseerden ze achteraf ook een vrijwilligersavond. Dennis: "We willen investeren in de vrijwilligers. We vinden het belangrijk om hen te laten zien dat we dankbaar zijn voor hun hulp."

Tekst: Sabrina Broer

Advertentie

Categorieën