Afbeelding

2019: een geweldig seizoen voor De Fuut

Human Interest

Reeuwijk - De jaarlijkse vrijwilligersbarbecue van zwembad De Fuut vond zaterdagavond 31 augustus plaats. Meer dan 100 vrijwilligers hoorden de speech van voorzitter Dieter Möckelmann. Dieter: "We hebben te maken met vrijwilligers. Ons motto is 'veilig samen open'. En dan draait de ene vrijwilliger één uur en de ander 300 uren. Maar als we dat allemaal optellen, dan is dat een belangrijke optelsom waarom de Fuut openblijft."

Dit zwemseizoen hebben 37.360 mensen De Fuut weten te vinden. Dat is iets minder dan het vorige seizoen, maar toen was het ook een exceptioneel bijzonder warm jaar. Ook evenementen zoals de Zwem4daagse en Film in de Fuut hebben meer bezoekers getrokken. Dieter: "We hebben buitengewoon veel mensen over de vloer gehad. Er zijn 1031 vrienden (abonnees) van De Fuut. We hebben 10.000 losse kaarten verkocht. En meer dan 300 10-banenkaarten. Door efficiënter te werken hebben we evenveel omzet gehaald als vorig jaar." Enig minpunt bij het team Techniek&Groen is het gras dat niet wil groeien. Hopelijk is volgend jaar het groen weer perfect.

Vrijwilligers bedankt

De Fuut is een zwembad dat gerund wordt door vrijwilligers. En dat waarderen de bezoekers ook. Dieter: "Er zijn legio vrijwilligers die hebben ervaren dat wanneer bezoekers zijn geweest, ze even komen bedanken. Afgelopen week liet bijvoorbeeld een aantal bezoekers wat achter in de kassa of heeft de vrijwilligers persoonlijk bedankt. Naast de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue ontvangen de vrijwilligers een bedankje van het bestuur. Dit jaar werden prachtige Fuutzwemtassen uitgedeeld. Op naar seizoen 2020! Op 1 mei 2020 gaat het zwembad weer open en kan iedereen weer komen zwemmen.

Advertentie

Categorieën