Logo kobr.nl
Foto:

Verkeerlichten N458 worden vervangen

Nieuwerbrug - De verkeerslichten bij de oversteekplaats op de N458 in Nieuwerbrug aan den Rijn worden toch door nieuwe lichten vervangen. Dit gaat in het eerste kwartaal van 2020 gebeuren.

De verkeerslichten zijn verouderd en moesten sowieso vervangen worden. Er is samen met de Provincie Zuid-Holland en inwoners tijdens een inwonersavond in mei besproken wat de beste oplossing zou zijn. Er lagen een paar andere opties op tafel om de oversteek veilig te maken, maar inwoners hebben een duidelijke voorkeur uitgesproken voor het vernieuwen van de verkeerslichten.

Planning

De verkeerslichten worden in het eerste kwartaal van 2020 vervangen. Een exacte datum is nog niet bekend. De inrichting van de oversteekplaats blijft verder ongewijzigd.

Gezamenlijke veilige oplossing

Wethouder van Verkeer, Inge Nieuwenhuizen, is blij dat deze oplossing door de bewoners zelf is gekozen: "Het behoud van de oversteekplaats was een vurige wens van de Nieuwerbruggers. We zijn blij dat de provincie alsnog groen licht heeft gegeven".

Meer informatie

Het veiliger maken van de oversteek op de N458 maakt deel uit van de herinrichting van Nieuwerbrug aan den Rijn. Meer informatie over de herinrichting vindt u op www.bodegraven-reeuwijk.nl/herinrichting-nieuwerbrug.

Meer berichten