Logo kobr.nl
Foto:

Wil je (weer) een balletje trappen? Start met Walking Football

Bodegraven-Reeuwijk - Ben je 55 jaar of ouder en wil je toch lekker (blijven) voetballen? Dat kan met Walking Football Bodegraven-Reeuwijk. Buurtsportcoach Michel van der Ploeg: "Walking Football is minder blessuregevoelig, omdat er geen fysiek contact is tijdens het spel. Iedereen kan dus een balletje komen trappen op 25 september."

Walking Football is 'booming'. Vele ouderen storten zich sinds enkele jaren massaal op het spelletje. Veel clubs in de regio beschikken inmiddels over een afdeling waarin er wekelijks wandelend gevoetbald wordt. Zo is Michel gaan kijken bij de groep die Walking Football in Gouda tot een succes heeft gemaakt. "Hier kun je goed zien dat dit spel en bewegen voor iedereen is. Mannen en vrouwen nemen deel aan het spel. Daarnaast is dit team zelfsturend geworden, daar willen wij uiteindelijk ook naartoe werken."

"Er worden bij een partijtje geen slidings gemaakt, geen lichamelijk contact gemaakt en geen ballen boven heuphoogte gespeeld. Het spel is gericht op sociale contacten opdoen en in beweging zijn", vertelt Michel. "De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 55+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk." De buurtsportcoaches van Bodegraven-Reeuwijk hebben gekeken naar de mogelijkheden van deze nieuwe voetbalvorm. 'Blijven gaan' is voor de voetballende Old stars het toverwoord.

Ook meedoen?

Op woensdag 25 september vindt de officiële aftrap plaats van Walking Football Bodegraven-Reeuwijk. Je hoeft geen lid of oud-voetballer te zijn om deel te kunnen nemen. Trek gemakkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal, hockey of gymschoenen) en kom vrijblijvend meetrainen op het sportcomplex van VV Bodegraven aan de Groene Zoom 2 in Bodegraven.

Bij de officiële aftrap staat om 9.30 uur de koffie klaar en is er een korte uitleg. Rond 10.00 uur start de training onder leiding van de buurtsportcoach. Daarna zal er iedere woensdagochtend een training plaats vinden die eveneens om 10.00 uur start. Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Dit kan via de website www.buurtsportcoach-bodegraven-reeuwijk.nl. Kom meedoen en breng gerust iemand mee!

Meer berichten