Logo kobr.nl
Een eigen kijk op

Een eigen kijk op: Het Scherm

Wat een heerlijke vakantie hebben we achter de rug. Ik ben met man en kinderen naar een leuk park geweest, dit keer eens in Nederland. Weer echt even tijd om lekker buiten te zijn en met de kinderen te spelen en te praten. Want ze worden groter en er gaat ze steeds meer opvallen van de dingen om zich heen. Alhoewel... toen het wat slechter weer werd en ik tegen mijn zoon zei dat hij wel een half uurtje tv mocht kijken, zei hij: "Maar mam, er is helemaal geen tv in dit huisje." Hij was al anderhalve week gewoon straal langs de platte tv die aan de woonkamerwand hing gelopen, hij had hem niet eens opgemerkt!

Ik vond het niet alleen vermakelijk, maar was ook wel een beetje trots dat ik mijn kinderen nog een beetje weg kan houden van het scherm. Dat ze buitenspelen eigenlijk het allerleukste vinden en nog niet aan hun mobieltje of tablet geplakt zitten. In tegenstelling tot sommige volwassenen: in het huisje naast ons arriveerde een gezin waarvan de man al na drie minuten op de veranda ging zitten om met z'n mobiele telefoon aan de gang te gaan. Hij is er de hele week nauwelijks vanaf te slaan geweest, de kinderen moesten zichzelf maar vermaken. Ik vraag me oprecht af wat er van onze kinderen terecht moet komen, als we de voorkeur geven aan onze mobiele telefoon boven warm, persoonlijk contact.

En dan niet alleen met je kind: ook in je werk is het belangrijk. Niet alles kan gemaild of ge-appt worden. Er zijn situaties die zich beter laten bespreken als je met elkaar om tafel zit. Dus u bent altijd welkom aan de Raadhuisweg!

Angela van de Wiel

Slingerland Makelaardij
Raadhuisweg 27 - 2811 HT Reeuwijk
tel. 0182 301 166 - info@slingerland.nl
www.slingerland.nl

Meer berichten