Logo kobr.nl
Foto: Danny de Vries

"Mogen wij ons even introduceren? Wij zijn OverBurgerzaken"

Bodegraven-Reeuwijk - In de onafhankelijke podcast OverBurgerzaken spreekt AnneMarie Visser vanaf half september elke twee weken met één van de volksvertegenwoordigers of bestuurders in onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk over zaken waarover onze inwoners zich nogal druk maken. AnneMarie: "Ik vind het zo mooi om dit te doen, omdat veel zorgen van de burgers de politiek niet halen. Met deze podcast wil ik de volksvertegenwoordigers en burgers verbinden."

In 30 minuten wordt gesproken over onderwerpen die inwoners interactief gaan aandragen via social media, met de focus op de keuzes die hierin worden gemaakt door de lokale politiek en de beweegredenen hiervoor. "We plaatsen in de twee weken voor de podcast stellingen op onze social media waar burgers op kunnen stemmen", vertelt AnneMarie. "Zo weten we precies welke onderwerpen we moeten bespreken met de volksvertegenwoordiger." Iedere podcast spreekt AnneMarie met een andere volksvertegenwoordiger. Dit zijn primair de leden van de gemeenteraad. "Goed om eens iemand anders aan het woord te laten dan de partijvoorzitters. Daarbij, al deze leden van de gemeenteraad zijn ook inwoners van gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zij mogen best eens meer vertellen over wie zij zijn en wat zij doen voor onze gemeente."

Lokaal belang

AnneMarie gelooft er sterk in dat burgers geïnteresseerd raken in politiek en in actie komen wanneer het over onderwerpen gaat die hun direct raken. "Dat kan iets zijn dat bij hen om de hoek gebeurt. Zoals wat er afgelopen weken in het nieuws was over het Evertshuis. Hier hebben burgers een mening over en ze willen dat die mening gehoord wordt door de gemeente." De podcast is licht kritisch in een heel ontspannen setting vanuit een horecagelegenheid gekozen door de gast. Er is maar één voorwaarde: deze bevindt zich in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De eerste podcast wordt gehouden met Hennie Kastelein in Déifrance in Reeuwijk.

De techniek wordt verzorgd door Arjen Buikhuizen, de productie is in handen van Wijno Verweij en de presentatie wordt gedaan door AnneMarie Visser. OverBurgerzaken zal te beluisteren zijn via de gebruikelijke podcast-apps, via Facebook www.facebook.com/Over-Burgerzaken en Youtube.

Beeld: Danny de Vries

Meer berichten