Logo kobr.nl
Foto:

Vrijwilligers gezocht

Voor de rubriek vrijwilligers gezocht kunnen alle vacatures voor vrijwilligers van verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties in Bodegraven-Reeuwijk worden aangemeld. Vacatures worden eenmalig gratis geplaatst. Mail naar redactie@kijkopbr.nl. Kijk ook op www.erkendtalent.nl.

Zou je iemand met financiële problemen willen helpen?

Bodegraven-Reeuwijk - Humanitas Thuisadministratie zoekt nieuwe vrijwilligers om het team in Bodegraven-Reeuwijk verder vorm te geven. Als vrijwilliger thuisadministratie ga je bij iemand thuis langs die hulp kan gebruiken bij het regelen van zijn/haar administratie. Samen bekijken jullie de post en maken een map met de allerbelangrijkste documenten. Of bellen samen naar instanties, om een goed overzicht te krijgen van de schulden en de manier waarop die kunnen worden afgelost. Humanitas vraagt kennis van financiën en ervaring met het ordenen van een gezinsadministratie. Ook is van belang dat je geduld en een luisterend oor hebt en dat je 2 tot 4 uur per week beschikbaar bent. En natuurlijk ga je zorgvuldig met iemands gegevens om (privacy). Je wordt begeleid door een coördinator van Humanitas, krijg bij de start van het werk maar ook nadien training in de vorm van e-learning en workshops. En uiteraard ben je via Humanitas verzekerd. Voor vragen kun je mailen (thuisadministratie@humanitas-mh.nl) of bellen (06-22497855). Veel informatie vind je ook op www.humanitas.nl/afdeling/midden-holland. Ook is daar een aanmeldformulier maar aanmelden kan uiteraard ook telefonisch.

De Bibliotheek de Groene Venen vestiging Bodegraven

Bodegraven - Ter versterking van het team is de Bibliotheek Bodegraven met spoed op zoek naar twee gastheren, -vrouwen voor de leen- en leesuren op donderdag van 10.00 tot 14.00 uur. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vriendelijk ontvangen van bezoekers en het aantrekkelijk en opgeruimd houden van de Bibliotheek. De Bibliotheek zoekt voor deze vrijwillige functie iemand die flexibel en klantgericht is.

Meer informatie tijdens de openingsuren en bij Anne-Marieke Kromwijk, Teamleider Bodegraven-Reeuwijk, akromwijk@bibliotheekdegroenevenen.nl, 06-33046928.

Hulp gezocht voor Huiswerkklas

Bodegraven – Sinds een jaar wordt er in het Huis van Alles in Bodegraven gedurende de schoolweken iedere maandag een huiswerkklas georganiseerd. Vrijwilligers staan klaar om tieners te helpen met hun leerproces, het plannen van huiswerk en extra uitleg over de lesstof. De huiswerkklas is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Maandagmiddag, 16.00 uur. De laatste lessen op de middelbare scholen lopen af en de meeste tieners zijn terug in het dorp. Dan nog dat huiswerk. Soms is daar wat extra hulp bij nodig. Omdat het moeilijk is de lesstof te begrijpen of omdat het plannen van je huiswerk moeilijk gaat, even een stok achter de deur. De huiswerkklas in het Huis van Alles in Bodegraven biedt hier uitkomst. Tijdens de huiswerkklas staan vrijwilligers klaar om te helpen met plannen en extra uitleg te geven over de lesstof. Heb je het goed begrepen? Daarnaast heeft de huiswerkklas een sociaal component, na schooltijd mag je natuurlijk ook even wat voor jezelf doen. De huiswerkklas is iedere maandag tussen 16.00 en 18.00 uur in het Huis van Alles Bodegraven. Help je mee, of wil je meer weten? Neem contact op met Bas Immerzeel via 06-16489165 of b.immerzeel@samwelzijn.nl.

Meer berichten