Afbeelding

Vriendenschaar 1 opent nieuw seizoen met winst

Sport Sport

KORFBAL

Bodegraven - Op zaterdag 7 september startte het korfbalseizoen 2019/2020 officieel. De selectie van Vriendenschaar speelde thuis tegen ACKC; een bekende tegenstander van de afgelopen seizoenen. Vriendenschaar 2 sleepte voorafgaand aan het eerste al twee punten binnen tegen deze ploeg, mede dankzij de zeven goals van speelster Rianne Kwakernaak. Hierna was het tijd voor het nieuwe, zeer jonge eerste team van Vriendenschaar om te laten zien wat het in huis had. Vriendenschaar 1 ging goed van start met een 2-0 voorsprong, om in de loop van de eerste helft een gat van drie doelpunten te slaan tot een stand van 6-3. Vlak voor rust wist ACKC 1 terug te komen tot 6-5, en net voor rust zelfs nog gelijk te maken door onnodig balverlies bij de middenlijn tijdens het uitverdedigen door de thuisploeg. Na rust kwam Vriendenschaar 1 scherp terug en werd er in het vak van Edwin van Staalduinen, vorig jaar voor het eerst captain van 1, ook meer gescoord. Hierdoor kwam de thuisploeg op een 10-6 voorsprong. ACKC wist, net als in de eerste helft, redelijk terug te komen, maar tot een gelijkspel kwam het niet meer. Eindstand: 17-13.