Logo kobr.nl
Foto:

Opening tentoonstelling 'Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug'

Nieuwerbrug - Op vrijdagavond 13 september werd de tentoonstelling 'Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug' geopend. De fototentoonstelling laat zien hoe zeer vele plaatsen in Nieuwerbrug veranderd zijn, door oude foto's van bepaalde straatbeelden en gebouwen te vergelijken met foto's van de huidige situatie.

De oude foto's komen onder andere uit de collecties van Gijs Boer en Cees Brouwer, de foto's van de nieuwe situatie zijn gemaakt door Marc van Heel. Michiel van de Burgt en Corrie van Eijk vertelden als inleiding op de tentoonstelling onder andere over de ontwikkeling van de Put van Broekhoven door de jaren heen. Als openingshandeling overhandigde Corrie van Eijk een bijzonder mooie aquarel van Cor Veelenturf aan Hans Harmsen, voorzitter van het Wierickehuis.

De tentoonstelling werd tijdens de opening op vrijdagavond 13 september en zaterdag 14 september goed bezocht door veel Nieuwerbruggers en oud-Nieuwerbruggers. Het 'onherkenbare verleden van Nieuwerbrug' zorgde voor meer dan genoeg gespreksstof voor de bezoekers. De tentoonstelling zal tot medio april te zien zijn tijdens de reguliere openingstijden van het Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1, te Nieuwerbrug.

Meer berichten