Logo kobr.nl
Foto:

Nationale Sportweek 2019 Steuntje in de rug door vitaliteitsdag

Bodegraven - Op woensdag 25 september zullen vele lokale welzijnsorganisaties hun krachten bundelen om iedereen een steuntje in de rug te bieden. Een steuntje in de rug om vitaler, blijer, gezonder en opgewekter door het leven te gaan. Deze middag is gratis en bedoeld voor iedereen die meer wil weten over zijn of haar lichaam. Alleen kijken, maar (nog) niet willen bewegen? Geen zorgen, de buurtsportcoaches staan voor iedereen klaar.

Zo zullen er een huisarts en een welzijnscoach aanwezig zijn om algemene vragen te beantwoorden. Buurtsportcoach Vivian: "Sommige inwoners weten niet welke stap ze moeten zetten om hun gezondheid op peil te houden. Andere inwoners hebben geen geld voor een lidmaatschap bij een club. Wij kijken samen met deze inwoners naar passende oplossingen." Ook zijn er fysiotherapeuten; zij laten weten hoe het met de lichamelijke gezondheid is, maar vooral ook hoe het eventueel verbeterd kan worden. Daarnaast kan de buurtsportcoach helpen naar het vinden van een geschikt sport- of beweegaanbod. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals valpreventie en een parcours voor kinderen. Vivian: "Kinderen kunnen door middel van een parcours laten zien hoe goed ze bijvoorbeeld over bepaalde voorwerpen kunnen klimmen. Wij kunnen dan zien hoe het gaat met hun fysieke ontwikkeling. Daarnaast kunnen wij de ouders en kinderen adviseren over welke sporten er allemaal zijn binnen de gemeente."

De middag is in sporthal de Sporthoeve in Bodegraven van 15.00 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, gewicht of sportwens. Vivian: "Het is eigenlijk een sportief spreekuur. Alle deelnemende partijen versterken elkaar tijdens deze dag." Een gezonde leefstijl is namelijk voor iedereen belangrijk. Graag binnenschoenen aantrekken voor het betreden van de zaal. Een overzicht van alle welzijnspartners en meer informatie is te vinden op www.buurtsportcoach-bodegraven-reeuwijk.nl.

Vromade Cup

In de Sporthoeve in Bodegraven is er ook een ander evenement dat in het teken staat van de Nationale Sportweek. Op 26 september is er een bedrijfssporttoernooi voor winkeliers van het winkelcentrum Broekvelden. Tijdens dit toernooi strijden teams door deel te nemen aan wedstrijden in drie sporten. Dit jaar zijn badminton en trefbal onderdeel van het toernooi. Vivian: "Winkeliers van het winkelcentrum worden uitgenodigd voor dit evenement. Er wordt altijd goed gesport en ze zijn allemaal erg fanatiek." Er wordt gestreden om een wisselbeker en de eer. Inmiddels hebben meerdere teams zich ingeschreven, waaronder de titelverdediger van afgelopen jaar.

Lees ook

Meer berichten