Logo kobr.nl
Het team bestaat uit Lars vd Toorn, Ronald & Natasja Stolwijk, Wouter vd Ende, Thomas vd Kleij, Tom, Mirjam en Casper Praamsma.
Het team bestaat uit Lars vd Toorn, Ronald & Natasja Stolwijk, Wouter vd Ende, Thomas vd Kleij, Tom, Mirjam en Casper Praamsma. (Foto: )

Post Reeuwijk wint Brandweersurvival 2019

Reeuwijk - Afgelopen zaterdag organiseerde Veiligheidsregio Hollands Midden de jaarlijkse korpssurvival. Dit jaar organiseerde brandweerpost Hillegom het evenement waarbij tien brandweerposten de strijd aangingen met elkaar. Post Reeuwijk schreef zich in 2018 voor het eerst in voor dit jaarlijks terugkerend evenement en eindigde toen als zevende van in totaal twaalf teams. Het smaakte naar meer. Al snel werd duidelijk dat Reeuwijk opnieuw kon deelnemen aan de brandweersurvival in 2019. Vooraf werd gezegd dat een top drie mooi zou zijn maar deelnemen was belangrijker dan winnen.

Ieder team nam deel aan negen onderdelen die veelal een thema vanuit de brandweer vertegenwoordigde. Maar er lag ook denkwerk ten grondslag. Halverwege de dag kreeg de ploeg uit Reeuwijk al door dat zij bij de onderdelen boven gemiddeld scoorde. Ook na de verdienstelijke pauze zette het team uit Reeuwijk met veel energie de trend door. Onderdelen als brandslang uitrollen, vrachtwagen voorttrekken, hoge druk afleggen en een waterreservoir vullen plus een lelievlet (boot van de zeeverkenner, red.) in het water 360 graden draaien kwamen die dag voorbij. Stipt om 16.30 uur werd duidelijk dat de top drie binnen was. En met ruim 12 punten afstand van plaats twee (Post Ter Aar) werd Brandweerpost Reeuwijk met een puntentotaal van 69 de winnaar. Met deze winst werd direct duidelijk dat aan Reeuwijk de vraag gesteld zou gaan worden of zij in 2020 de organisatie voor hun rekening wilde nemen. Met volmondig ja betrad het deelnemend team het podium. 

Eindklassement Brandweersurvival 2019 Veiligheidsregio Hollands Midden

1. Reeuwijk                                69

2. Ter Aar                                 57

3. Aarlanderveen                 56

4. Nieuwveen                         55

4. Zwammerdam                 55

6. Regionaal Cluster Bureau 51

7. Nieuwerbrug                         50

8. Leiderdorp                         47

9. Directieteam                         45

10. Sassenheim                         43

Meer berichten