Vrouwen 1 start competitie met zege

Sport Sport

Reeuwijk - Na een moeizame voorbereiding met drie grote nederlagen begon RVC uiteindelijk uitstekend aan de competitie. In de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen werd moeizaam, maar over 90 minuten verdiend met 0-1 gewonnen.

De wedstrijd was grotendeels in evenwicht, het enige grote verschil was dat de ploeg uit Reeuwijk betere kansen kreeg over de hele wedstrijd. De eerste grote kans was voor Lenny, overgekomen van de MO19 die na een goede actie van Fien over rechts zich vrij liep voor het doel, maar de lage voorzet helaas net naast schoot.

Even later was het Sabien die wel voor de 0-1 zorgde. Zij profiteerde optimaal op een bal achter de verdediging die zowel door de verdediger als de keeper gemist werd en kon de bal in het lege doel binnen tikken. Even later was het weer Sabien die alleen voor de keeper opdook, maar nu bracht de keeper redding.

OJC was qua veldspel gelijkwaardig, maar kwam niet verder dan schoten van afstand. Ook die kunnen er in vliegen, maar ze hadden het vizier vandaag niet op scherp.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld: al na 15 seconden na haar invalbeurt had Julia de bal voor het intikken na een voorzet van Merenique, maar moest dit door middel van een volley doen en de bal ging net naast. Charlene zag haar kopbal via de keeper en de lat over gaan en Sabien verscheen nog een keer vrij voor de keeper, maar zag haar inzet gestopt.

In de laatste 20 minuten speelde OJC alles of niets en kwam RVC eigenlijk niet meer over de middellijn. Het middenveld en de verdediging gaven alles wat er in zat, hielden goed stand en OJC bleef alleen met afstandsschoten gevaarlijk, waarvan er zelfs nog 1 op de lat kwam. Toch kwam het eindsignaal als opluchting.

Daarmee begint RVC met een overwinning aan deze competitie. Volgende week mag RVC thuis aftrappen tegen Antibarbari, die ook de eerste wedstrijd wonnen. Een goede test voor de vrouwen van RVC waar we dit seizoen staan.

Tekst: Paul van Veen