Afbeelding

Vernieuwde kerkzaal Ichthuskerk Bodegraven

Algemeen

Bodegraven - Met vreugde en dankbaarheid neemt de gemeente van de Ichthuskerk Bodegraven zaterdag 5 oktober om 14.00 uur hun vernieuwde kerkzaal officieel in gebruik. Zij nodigen alle belangstellenden van harte uit om dit met hen te vieren. Na een verbouwing die in november 2018 startte, is de kerk blij en trots iedereen in de mooie kerk aan de Stationsweg 17, Bodegraven te kunnen ontvangen.

Na een officieel gedeelte met genodigden in de ochtend zal de kerk van 14.00 tot 17.00 uur de deuren openen voor alle belangstellenden en gemeenteleden. In de kerkzaal zal een presentatie te zien zijn met interviews met gemeenteleden jong en oud en foto's van voor- en tijdens de bouwperiode.

"De Ichthuskerk wil een open en gastvrije gemeenschap zijn, gericht op Jezus Christus. Samen steeds meer ontdekken hoe Gods Koninkrijk ons leven en onze omgeving tot bloei brengt. De verbouwde kerkzaal geeft de gemeente de ruimte om 'orthodox frisse kerkdiensten' te houden", aldus Lodewijk Stolk, voorzitter van de kerkenraad. Daarnaast kan de kerkzaal voor vele andere functies worden ingezet, hierbij kan gedacht worden aan muziekuitvoeringen en een oefenruimte voor koren.

Werkzaamheden

De Bodegraafse architect Ben Kraan kreeg de opdracht om een ontwerp te maken. "Er werd gekozen om de nieuwe kerkzaal een uitstraling te geven die past bij het eigentijds christelijk karakter van de gemeente." Uit onderzoek bleek dat de fundering van het kerkgebouw niet meer toereikend was. Ook de vloer moest worden vervangen. Vervolgens werd de preekstoel gesloopt, vloerverwarming aangelegd, een nieuw podium en liturgisch centrum, een vernieuwde entree, de verlichting en geluidsinstallatie werd vernieuwd en aangepast. Veel van de gesloopte materialen zijn of hergebruikt of verkocht.

Bouwbedrijf Goudriaan en Jongerius, Lok Electrotechniek, Ruwi Interieur en Verheul schilderwerken maakten binnen het toegekende budget een prachtige nieuwe en functionele kerkzaal met een mooie entree. Dit kon niet zonder zelf werkzaamheden uit te voeren vanuit de gemeente. Dit vertaalde zich naar een grote en vrijwillige inzet van gemeenteleden. Zij haalden de banken eruit, verwijderden de vloer, haalden de houten balklaag weg, demonteerden de centrale verwarming, renoveerden de verlichting, verzorgden het vele schilderwerk en legden een gedeelte van de elektra en de geluidsinstallatie aan.

Voorgeschiedenis

De verbouwing van de kerkzaal heeft een voorgeschiedenis. De kleine kerkelijke gemeente dacht na over het voortbestaan van de kerk. Er werd besloten een parttime predikant te benoemen, ds. Arnout Francke, die nu al enige jaren werkzaam is. Tot blijde verbazing en dankbaarheid is de gemeente in aantal flink toegenomen, juist ook met jongeren. Door de verbouwing heeft de gemeente voor de komende jaren weer een fijne ontmoetingsplaats.

Het programma van de officiële ingebruikname op zaterdag 5 oktober: 11.00 tot 13.00 uur het officiële gedeelte voor genodigden en van 14.00 tot 17.00 uur vrije inloop bezoekers en gemeenteleden.

Advertentie

Categorieën