Afbeelding

Politici aan het woord: Frank Rijkaart (VVD): Het was een superfeest...

Human Interest

In de afgelopen weken hebben we als gemeente een paar mooie evenementen gezien: Bruisend Reeuwijk, Vakantiespelen, de Najaarsmarkt. Stuk voor stuk mooie evenementen met veel inzet van vrijwilligers. Traditioneel luiden deze feesten het einde van de zomervakantie in en dus voor ons de aanvang van de vergaderingen.

In die vergaderingen ging het deze week veel over "visie". Visie op het centrum, visie op cultuur, visie op recreatie en toerisme. Voor de VVD is visie meer dan het opsommen van waar we staan. Het moet meer gaan over waar we naar toe willen.

We hebben gezien dat de Vakantiespelen een succes zijn en Beat-Up was ook weer druk bezocht. Evenementen die gezien hun succes in een krap jasje zitten. Te krap zo langzaamaan. Telkens zoeken naar de juiste locatie, rekening houden met veiligheid, omgeving, overlast, verkeer, voorzieningen. Het is een hele klus. Wat de VVD betreft zou het tijd zijn voor een toekomstbestendig, duurzaam evenemententerrein. Niet elk evenement hoeft daarheen, maar we hebben er een aantal welke snakken naar ruimte of een betere locatie.

Wellicht is het een idee het "Bodegraafse Bos" in te zetten. Het bos is niet echt een bos meer te noemen en verloedert snel. Naar acceptabele staat brengen kost veel inzet. Maar wellicht kunnen we het nuttige en aangename verenigen. Dus niet het groen klakkeloos kappen maar door ruim groen omringd evenemententerrein, een groene (geluids)wal welke deze omsluit met wellicht zonnepanelen als permanente energievoorziening? Het zou een mooie grote groene toekomstbestendige en veilige ruimte bieden voor feesten welke anders echt in een te krap jasje komen te zitten.

Dat is een visie die de toekomst van Vakantiespelen en muziekevenementen die qua aard en omvang niet meer passen op hun huidige plek, voor lange tijd veilig stelt. Dat is wellicht gewaagd, maar zeker een visie!

Frank Rijkaart

Gemeenteraadslid VVD

Advertentie

Categorieën