Willemijn met DJ Mike Perry tijdens optreden in Zweden
Willemijn met DJ Mike Perry tijdens optreden in Zweden

Internationale carrière Willemijn May neemt een vlucht

Human Interest

Bodegraven – De ambitieuze 21-jarige Willemijn van der Neut werkt hard aan haar internationale 'singer songwriters' carrière en ze lijkt nu de wind in de rug te hebben. Al ruim 11 jaar zingt en componeert ze en schrijft ze songteksten. Na een aantal jaren van ups en downs ziet ze haar muzikale toekomst met vertrouwen tegemoet. Dit jaar ondertekende ze een contract bij Warner Chappell Music.

De artiestennaam van deze Bodegraafse zangeres is Willemijn May wat eenvoudig te verklaren is: Mei is de maand waarin ze geboren is. Willemijn is al van jongs af aan jaar al met muziek bezig. Op haar negende begon ze met zangles in Het Klooster te Woerden. Ze had toen al pianolessen gehad en schreef veel verhaaltjes.

Na korte tijd beseften haar zangdocenten dat Willemijn een talent was en nadat ze tijdens de Horizontoer op vijftienjarige leeftijd het eigen nummer 'Fire' geschreven en voor een groot publiek op Ameland ten gehore had gebracht, wist ze het zeker: "Dit is gaaf, dit wordt mijn toekomst!" Het prachtige nummer Fire wordt succesvol geplugd met als gevolg dat Willemijn wordt uitgenodigd voor radio-interviews bij onder andere Rob Stenders en Giel Beelen en ze wordt in 2014 uitgeroepen tot 'Radio 2 Talent'. In datzelfde jaar brengt ze haar eerste album uit: Willow Tree.

Covers blèren

Willemijn rondt de havo met succes af in 2015. "Dat was zo'n opluchting, ik kon nu het studeren achter me laten, en me volledig op de muziek richten." Ze gaat naar de USA haar haar Engels te perfectioneren en haar moeder, tevens haar manager, regelt schrijfsessies in studio's in Engeland.

In 2016 komt haar tweede album uit. Willemijn: "Het succes van dit album 'Chapter 18' viel in eerste instantie wat tegen. Maar uiteindelijk is het nummer Closest Stranger al 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Er volgende een periode van 'covers blèren', schrijfsessies en bouwen aan haar netwerk. Willemijn: "Het is niet altijd makkelijk geweest en er rezen ook wel eens twijfels of ik wel op de juiste manier met mijn carrière bezig was."

Ommekeer

Via een uitgever komt Willemijn in 2018 contact met Mike Perry, een populaire Zweedse DJ. Mike Perry heeft een song van Willemijn omgemixt tot het populaire nummer Don't Hide. Toen dit nummer uitgebracht werd, had het de eerste dag al 200.00 hits, inmiddels al meer dan 2,5 miljoen.

Willemijn is vorig jaar in Zweden geweest om het nummer samen met DJ Mike Perry live ten gehore te brengen voor een groot enthousiast publiek. "Dat was kicken" zegt Willemijn "en daarmee werd me wel duidelijk dat ik me meer op mijn internationale carrière moet richten en dus minder op het Nederlandse publiek."

Willemijn is begin 2019 een paar maanden alleen afgereisd naar Australië om voor haarzelf de balans op te maken en om haar muzikale toekomst in kaart te brengen. Ze besloot toen om contracten af te sluiten met Spinnin' Records en Warner Chappell Music.

Deze overeenkomsten brachten haar in mei dit jaar op Ibiza waar ze dagenlang schrijfsessies had met andere artiesten. In juli werd Willemijn uitgenodigd in Schotland waar ze met haar muzikale collega's songs heeft geschreven en ingezongen. Haar netwerk en haar naamsbekendheid breidt zich zo steeds verder uit.

Veelbelovende toekomst

Behalve muziek en teksten schrijven voor haarzelf en voor andere artiesten, wil ze meer toplines (tekst en melodie voor een DJ-track, red.) gaan maken en ze wil vaker zelf gaan optreden: "Mijn eigen artiestenbestaan weer oppakken." Inmiddels heeft Willemijn een daar nieuwe inspiratiebron voor gevonden: de liefde. In de laatste weken van haar trip naar Australië heeft ze de liefde van haar leven ontmoet. Voor de bevlogen Willemijn May ziet de toekomst er zonnig uit, wij gaan beslist nog meer horen van deze Bodegraafse singer-songwriter!

Tekst: Edith Op de Woerd

Willemijn aan het werk in de studio

Advertentie

Categorieën