Afbeelding
Foto: HANSTIBBEN

Hoe werkt jouw brein? Wie houdt wie voor de gek?

Algemeen Bedrijfsberichten

Bodegraven - In navolging op Omdenken (2016), Jos Burgers (2017) en Joseph Oubelkas (2018) haalt Platform-Z met Paul Smit weer een inspirerende & humoristische spreker naar Bodegraven.

Filosoof en cabaretier Paul Smit is donderdag 10 oktober te gast bij Platform-Z. Hij laat je lachen én hij zet je aan het denken. Hij combineert nieuwe inzichten uit de neurowetenschap en psychologie met een gezonde dosis humor. Wat gebeurt er in ons brein? Hoe maken we keuzes? Hoe worden we beïnvloed? Paul Smit laat ons 'anders kijken'. Ons brein ziet wat het wil zien. En dat is niet altijd betrouwbaar, zo blijkt uit de voorbeelden die hij op hilarische wijze demonstreert.

Over Paul Smit

Paul Smit (1976) wist op z'n vierde nog steeds niet wat hij wilde worden en is 'daarom maar naar de basisschool gegaan'. Na de basisschool volgde het Atheneum, maar tot ergernis van zijn docenten lag zijn focus bij gitaar spelen.

Op zijn achttiende hield hij school voor gezien en meldde hij zich aan bij de Luchtmobiele Brigade. Tijdens de opleiding van een half jaar werd hij van schooljochie tot militair gedrild.

Maar na twee jaar beroepsmilitair te zijn geweest, keerde Paul toch terug in de schoolbanken. Tijdens zijn studie gaf hij al lezingen over zijn scriptie 'de evolutie van het menselijk bewustzijn', waarop hij later ook afstudeerde. Tijdens die lezingen werd er veel gelachen en kreeg hij te horen: 'Jij moet cabaret gaan doen!' Het leven als cabaretier liet echter nog even op zich wachten, want na zijn studie werd hij eerst festivalmanager en later begon hij een IT bedrijf.

In die tijd was Paul bevriend geraakt met Guido Weijers en nadat hij hem zo'n twintig keer had zien optreden dacht hij 'wat hij doet is veel leuker dan wat ik doe!' Paul verkocht zijn IT bedrijf en besloot om ook cabaretier te worden.

In het begin sloot hij zo nu en dan een congres af met een lied op maat. Maar al snel werden zijn presentaties inhoudelijker en ontstond er een combinatie van humor en inhoud. Vanaf 2007 verschoof het cabaret in de theaters steeds meer richting het bedrijfsleven, waarvoor hij inmiddels heel regelmatig lezingen en optredens geeft. In hetzelfde jaar begon Paul ook met het schrijven van boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Zowel zijn optredens als boeken, hebben non-dualiteit als onderliggende zienswijze.

Over Platform-Z

Platform-Z is het netwerk van zelfstandige professionals uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zij bieden u na afloop van de show graag een hapje en een drankje aan. De hapjes worden verzorgd de vanuit Flammkuchen TukTuk door de TukTuk Fabriek (bij de prijs inbegrepen).

De avond start om 20.30 uur in het Evertshuis. Tickets kosten 25 euro inclusief een hapje en drankje. Bestel je tickets op www.evertshuis.nl/platform-z-paul-smit.

Advertentie

Categorieën