Afbeelding

Vriendenschaar 1 pakt na twee mindere wedstrijden weer punten

Sport Sport

Bodegraven - Na twee mindere wedstrijden die uitdraaiden op verlies, speelde Vriendenschaar 1 afgelopen zaterdag – opnieuw thuis – in een nieuwe opstelling, waarin overigens nog niet eerder getraind kon worden. De eerste helft was het daarom aftasten, en stak het probleem van 'veel kansen, weinig doelpunten' weer de kop op.

Tegenstander Keep Fit scoorde de eerste helft voornamelijk uit strafworpen, en maakte weinig veldgoals, wat zorgde voor een minieme ruststand van 5-7. In de rust werd door coach van Vriendenschaar 1 Jorrit de Grutter vooral benadrukt dat de tegenstander uitgedaagd moest worden meer te schieten, gezien het aantal strafworpen dat verdedigend werd veroorzaakt door de thuisploeg wanneer de doorbraak werd ingezet door Keep Fit.

Dit bleek een goede tactiek: in de tweede helft wist de tegenstander slechts twee keer te scoren. Dit terwijl de aanval van Vriendenschaar in de tweede helft steeds dynamischer en afwisselender werd opgezet, zodat uiteindelijk ook meer gescoord werd.

Waar de ballen voor basisspeler Justin Kersseboom de voorgaande wedstrijden niet wilde vallen, vielen deze er nu wel in. Ook de rest van Vriendenschaar 1 steeg boven zijn niveau uit in deze tweede helft. Zo werd er uiteindelijk met 16-9 gewonnen, wat het aantal goals door de thuisploeg in de tweede helft op 11 zet, tegenover twee goals door de tegenstander.

Vriendenschaar maakt zich met een goed gevoel op voor de volgende wedstrijd, die aankomende zaterdag na twee thuiswedstrijden uit gespeeld wordt in Zeeland.

Beeld: Fenne van den Hoogenband