Winst voor VSTS D1 en H1

Sport Sport

Afgelopen zaterdag speelde VSTS Dames 1 haar eerste competitiewedstrijd, thuis tegen ZVH Dames 1.

Set 1 was even wennen en erg chaotisch. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en er was weinig energie in en buiten het veld. Coach Dennis Strang wisselde diagonaal Elvira Duiven met wisselspeelster Angelène Rozendaal maar ook dit mocht niet baten.

Aan het einde van de set zorgde mid-speelster Fleur van der Laan met een onwijs goede service serie nog voor een inhaalslag, maar dit was helaas niet genoeg. De eerste ging dan ook nipt verloren.

In de 2e set was er meer energie en een betere servicedruk. De libero van ZVH dames 1 deed haar werk uitstekend en verdedigde veel ballen. Maar ook de verdediging van VSTS stond goed. Zowel Karin van Rijn als Donna Sluijs leverde veel mooie passes af aan Judith Terpstra, die een goede wedstrijd stond te spelen. Hard aanvallen werden afgewisseld met prikballen en er werd een stabiel spel getoond.

Passer-lopers Olivia van Wijngaarden en Aline van den Heuvel werden ingebracht op momenten van de service, wat heel goed ging. Olivia serveerde zelfs een ace bij haar 1e service. VSTS kon het niveau gedurende de rest van de wedstrijd goed vasthouden wat resulteerde in een mooie 3-1 overwinning (setstanden: 22-25, 25-22, 25-17 en 25-20.

VSTS Heren 1

Bodegraven - Zaterdag 28 september was de eerste thuiswedstrijd voor de door Kraan & Roos Constructie gesponsorde mannen van VSTS.

Het goede spel van de eerste wedstrijd kon worden vastgehouden en meteen werd er in de eerste set goed druk gezet. Deze wedstrijd kwam er wel veel meer terug vanuit de kant van Taurus H4. Lang bleven de teams dicht bij elkaar maar de Bodegravers winsten de winst te pakken met 25-23.

De mannen uit Houten roken dat er kansen waren tegen de Bodegravers. Met goede aanvallen werden de VSTS'ers terug gedrukt in wat eenvoudiger spel en konden niet uitblinken. Knap werd er terug gekomen in deze set en winnend afgesloten met 25-23.

De 3e set was sneller afgelopen dan dat de veldwissel duurde, met vooral veel goede services van Erik de Rijter en de broers Mathijs en Dennis van der Lecq. Dit drietal leverde de gehele wedstrijd knappe service series af. De set ging dan ook eenvoudig gewonnen met 25-13.

De vierde set begon rommelig en het eigen spel was ver te zoeken. Langzaam kwam Taurus langszij en de Bodegravers kregen geen vat op de passing waardoor de aanvallers niet goed in stelling gebracht konden worden. De set ging dan ook nipt verloren met 25-27.

Zaterdag 5 oktober is de volgende wedstrijd in Utrecht tegen USV Protos H4, dat wordt vrijdags vroeg naar bed want deze wedstrijd start al om 11.00 uur.