Afbeelding

Brandweer Reeuwijk organiseerde Vaardigheidstoets voor brandweerkorpsen

Human Interest

Reeuwijk - Zaterdag 28 september organiseerde Brandweer Reeuwijk voor vijf brandweerkorpsen uit de regio Hollands-Midden een vaardigheidstoets in het pand van Kaars Koffie aan de Pascalstraat in Reeuwijk. De korpsen uit Stolwijk, Leiderdorp, Valkenburg, Zevenhuizen en die van de meldkamer streden hier voor een finale plaats bij de komende wedstrijd in Oegstgeest, waar de beste brandweerploeg van brandweer Hollands-Midden bekend wordt.

Als gevolg van onderhoudswerkzaamheden in het pand was er brand uitgebroken in het magazijn en was de onderhoudsmonteur gewond geraakt. Een tweede medewerker was op een zolder aan het werk en raakte ingesloten door de rook en de in het magazijn werkzame heftruckchauffeur reed van de schrik met een pallet goederen een tweede pallet uit de stelling waardoor er een instabiele situatie ontstond die eerst gestabiliseerd moest worden voordat de gehele brand geblust en de onderhoudsmonteur gered konden worden. Een leuke inzetoefening die alle ploegen binnen de gestelde tijd wisten te volbrengen.

Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking en afsluitende barbecue in de brandweerkazerne aan de Raadhuisweg. Directeur brandweerzorg Tjeerd Neumann reikte de prijzen uit. De winnaar was de ploeg van de meldkamer (1621 punten). De overige teams scoorden als volgt: Stolwijk (1543 punten), Valkenburg (1522 punten), Zevenhuizen (1325 punten) en Leiderdorp (1325 punten). Prijzen voor de beste bevelvoerder, aanvalsploeg en waterploeg gingen eveneens naar de meldkamer en de beste voertuigbediener kwam uit Zevenhuizen. Brandweer Reeuwijk kijkt terug op een geslaagde wedstrijd en bereid zich nu voor op de organisatie van de brandweersurvival in 2020.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën