Ruime winst VVZwammerdam, Figurantenrol voor Rohda'76, ESTO pakt eerste punten

Sport Sport

Zwammerdam - Een wedstrijd met aan beide kanten veel kansen. Zwammerdam ging daar beter mee om dan Linschoten, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-5. Het eerste doelpunt viel vlak na het startsignaal van de wedstrijd door een misverstand tussen de keeper en zijn back, 0-1. Zwammerdam zette door en zorgde voor een 1-4 ruststand. Na de rust kregen beide teams mooie kansen en Linschoten zorgde voor de 2-4. Het laatste doelpunt viel door een prachtig schot van een afstand, die de eindscore van 2-5 op het scorebord zette. De eerste overwinning voor de Dammenaren was binnen. Zaterdag treden ze thuis aan tegen N.S.V., een degradant van vorig jaar. Zij spelen om 14.30 uur. Voor deze wedstrijd, treden zij eerst dinsdag om 20.00 uur in Zwammerdam aan tegen het Leidse D.O.C.O.S. voor de Leidse cup.

Bodegraven - In de eerste thuiswedstrijd van de competitie had Rohda'76 niks in te brengen tegen de kandidaat voor het kampioenschap, SCH'44. De Harmelense formatie maakte de overstap van de top tweede klas op zondag naar de vierde klas op zaterdag. Een te groot klassenverschil voor de Bodegravers 1-5.

Ondanks het overwicht van de bezoekers nam Rohda'76 na 20 minuten verrassend de leiding door een kopbal van Wessel Sterk: 1-0. Die openingsgoal triggerde de gasten om nog meer gas te geven. Met succes. Na 45 minuten liet het scorebord een 1-4 tussenstand zien. En daar viel weinig op af te dingen. Na de thee geloofden de bezoekers het wel en stelden zich met een eindstand van 1-5 tevreden. En zo staat Rohda'76 na twee competitieronden nog met lege handen.

Komende zaterdag spelen de blauwhemden opnieuw thuis. Dan komt 'buur' Bodegraven op bezoek dat met 0-3 bij Sportief won.

Bodegraven - Bij de start van het seizoen is punten pakken belangrijk om in een vroeg stadium weg te blijven uit de onderste regionen. De kersverse trainer Andy Biekman had de spelersgroep dankzij een goede analyse van de tegenstander optimaal voorbereid. Daarnaast zag je dat de spelers zich hielden aan de afspraken en dat resulteerde in een verdiend gewonnen wedstrijd. PVCV kon nauwelijks uitgespeelde kansen creëren terwijl ESTO mocht bogen op een handvol dikke kansen. Dit resulteerde in een 2-0 winst.

Tegenwind was het lastig voor beide ploegen. ESTO haalde daar toch het meeste voordeel uit. In de 23e minuut ging ESTO goed door op de linkerflank en belandde een voorzet van Jesper en Besten op een arm van de tegenstander. Dat gebeurde binnen het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Arno Zijm, de topschutter van vorige week, liet het net bollen voor de 1-0 voorsprong. Na de rust kreeg ESTO het windvoordeel en bleken de aanwijzingen van Andy zeer waardevol. De rood-wit geblokte Vleutenaren moesten druk zetten en daardoor kreeg ESTO steeds meer ruimte. In de 56e minuut werd bij een goed uitgespeelde aanval de bal in de voeten van Arno Zijm gespeeld. Met zijn kenmerkende korte speelwijze dribbelde hij meerdere tegenstanders voorbij en knalde de bal hard en hoog in de touwen.

Volgende week gaat ESTO op bezoek bij COAL in Rotterdam, om 14.00 uur start de wedstrijd. COAL staat na de tweede speelronde ook op 3 punten. Er zijn dus goede mogelijkheden om aansluiting naar boven te bereiken.

Tekst: Marcel Dijkzeul/Han Koevoets