Onderschrift: Goed genomen corner wordt bijna binnengekopt door Charlene van Belle. Beeld: Stefan Kalisvaart

RVC vrouwen 1 pakt door in competitie

Sport Sport

Reeuwijk - RVC VR1 speelde op zondag 6 oktober tegen Houten VR1 in Houten. Na winst van de vorige wedstrijd tegen OJC Rosmalen wilde RVC doorpakken en dit lukte uitstekend met een verdiende overwinning van 0-5.

De wedstrijd werd gedomineerd door RVC. Af en toe kan Houten er nog wel uitkomen wat kansen opleverde. Houten zette in het begin wat druk op de achterhoede en haalde daar een corner uit. Al snel was het RVC die de ruimte goed kon benutten op het middenveld en zo voornamelijk op de helft van Houten speelde. Een grote kans voor Marjolein van Beem die de bal uit de kluts zo voor de voeten kreeg maar de keepster hield goed tegen.

Even later was het in de 17e minuut wel raak door Fien Post die van buiten de 16-meter mooi in de rechterhoek van het doel schoot 0-1. Na de 0-1 zette RVC nog steeds goed druk en werd er goed omgeschakeld bij balverlies. Houten probeerde lange ballen te spelen richting de buitenspeelsters maar gingen te hard om er een kans uit te halen. Merenique van der Made kreeg ook nog een mooie schotkans maar deze werd gevangen door de keepster.

In de 38e minuut werd er opnieuw gescoord door een mooi genomen vrije trap van Kitty van de Hoven waar Fien Post opnieuw raad mee wist en tikte uit de lucht de 0-2 binnen. Na de 0-2 zakte het spel wat in van RVC en kwam tot minder kansen.

Ruststand 0-2.

In de tweede helft kreeg Houten weer wat kansjes, maar deze werden uiteindelijk niet gevaarlijk. Iris Stolwijk stond haar mannetje ook tussen de palen en hield keurig de 0. In de 50e minuut was het namelijk alweer raak voor RVC. Julia van Sommeren legde de bal terug buiten de 16-meter naar Nikita Warmerdam die met een perfect schot de bal in de touwen raasde 0-3. Kitty van de Hoven probeerde ook van ver nog te scoren maar deze belandde op het doel van het dak. In de 63e minuut kon er weer gescoord worden. Julia van Sommeren hield overzicht en speelde naar de linksbuiten Lenny van den Dool die terugdraaide en de bal richting Nikita Warmerdam speelde en uithaalde met links zo over de keepster van Houten heen en zo de 0-4 op het scorebord zette. Houten was nog niet bijgekomen van het doelpunt of RVC scoorde in de 65e minuut door Sabien Verdonk de 0-5. In de slotminuten scoorde Charlene van Belle ook nog een doelpunt, maar de keepster had hinder ondervonden waardoor het doelpunt niet doorging.

RVC VR1 neemt verdiend de punten mee terug naar Reeuwijk. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op 13 oktober om 11.45 uur tegen DSC VR1 uit Kerkdriel.