Logo kobr.nl
Foto:

Fairtrade cadeauwinkel schenkt helft opbrengst loterij aan Hospice

Bodegraven - Ans Falkmann en Vera Parker Brady, twee bestuursleden van Fairtrade Cadeauwinkel (ook wel Wereldwinkel) aan de Kerkstraat 25 hebben een cheque ter waarde van 150 euro overhandigd aan Nelleke Mouthaan, coördinator van het Hospice in Bodegraven. De winnaars van de loterij kregen een kunstwerk overhandigd.

Tijdens de Najaarsmarkt kreeg iedereen bij de Fairtrade Cadeauwinkel na het betalen van een euro, de mogelijkheid het gewicht van een kunstwerk te schatten of een envelop te pakken. In de envelop zat een klein prijsje of niets. Degene die met het geschatte gewicht het dichtst bij het werkelijke gewicht kwam, werd winnaar van het kunstwerk. In totaal hebben er ongeveer 330 mensen deelgenomen aan deze actie.

Diny van de Ree uit IJmuiden (op bezoek bij haar zus in Bodegraven) heeft de prachtige vogel gewonnen. Zij schatte het gewicht van de vogel op 990 gram. Het werkelijke gewicht is 900 gram. Diny van Dorp uit Bodegraven heeft een mooie grote vaas gewonnen. Ze dacht dat de vaas 7,4 kg woog. De vaas weegt 7,2 kilo. De vogel en de vaas zijn Afrikaans/Aziatische kunstwerken die in de Fairtrade Cadeauwinkel te koop zijn.

Hospice

Nelleke Mouthaan toonde zich erg verheugd met deze welkome gift voor het Hospice. Ter plekke bedacht ze dat het bedrag besteed zal worden aan Kerstversiering voor het Hospice met artikelen uit de Wereldwinkel. Een mooi gebaar van beide kanten.

Het Hospice in Bodegraven is sinds drie maanden geopend voor gasten na een voorbereidingstijd van zes jaar. Hun missie is duidelijk: "Het bieden van professionele zorg in een liefdevolle omgeving waar gasten met hun naasten op een waardige en respectvolle manier afscheid kunnen nemen van het leven." Met behulp van professionals en vele vrijwilligers worden er permanent drie gasten verzorgd.

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Meer berichten