Gea Verdouw (links) en Anneke Neeleman (rechts)
Gea Verdouw (links) en Anneke Neeleman (rechts) Foto: Stefanie Peters

Met Tent-event iets betekenen voor het dorp

Human Interest

Reeuwijk - De 7e editie van het Reeuwijkse Tent-event komt er weer aan. Van 23 tot 25 oktober staat de tent opgesteld op de parkeerplaats in de Fokkerstraat naast de Ichthuskerk. Jong en oud kunnen drie dagen terecht voor allerlei activiteiten.

Gea Verdouw, vrijwilliger: "We willen de mensen iets van de liefde van Jezus laten zien en meegeven. Oog en aandacht te hebben voor dorpsgenoten is daarbij belangrijk! En ook om jong en oud een leuke tijd te bezorgen."

Iedereen is welkom: kerks of niet

De groep vrijwilligers is druk bezig geweest met de organisatie van het event. Het kernteam en de subteams hebben allerlei programmaonderdelen voorbereid. Elk jaar heeft het Tent-event een ander thema. Dit jaar is het thema 'schatrijk'. Dat thema heeft te maken met meerdere verhalen uit de Bijbel en loopt als een rode draad door alle activiteiten van het Tent-event. Gea: "Het Tent-event wordt vanuit de kerk georganiseerd. Maar we willen als kerk niet alleen naar binnen gericht zijn, maar ook aandacht hebben voor de mensen buiten de kerk; daarom organiseren we Tent-event. Iedereen uit Reeuwijk is welkom! Of je nu naar de kerk gaat of niet." Dat beaamt ook vrijwilliger Anneke Neeleman: "Er stond een keer een vrouw buiten de tent te kijken naar een aantal jongeren die met een spel bezig waren. Ik vroeg haar om binnen te komen voor een kopje koffie en cake. Die vrouw was helemaal verbaasd dat ik dat zomaar aanbood. Maar we willen laagdrempelig zijn: iedereen kan bij ons de tent binnenlopen."

Activiteiten voor jong én oud

Het Tent-event wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. Kinderen kijken inmiddels uit naar dit evenement in de herfstvakantie. Het aantal kinderen dat deelneemt neemt ook ieder jaar toe. Anneke: "We horen van ouders dat kinderen heel erg uitzien naar deze week. Ze willen zelfs niet op vakantie, want dan kunnen ze niet naar dit festijn." Maar het Tent-event is niet alleen voor kinderen, maar voor jong én oud. Basisschoolkinderen kunnen naar het kinderprogramma komen en kijken naar de voorstelling van een poppenspeler of meedoen aan de lampionnenoptocht. Voor tieners is een middagprogramma en op vrijdagavond organiseert MZZL een pannatoernooi. Volwassenen en ouderen kunnen aan de creatieve workshop van Passie&Bloem meedoen, aan de ouder & kind activiteit of de gezellige seniorenmiddag. Deelname aan alle activiteiten is gratis.

Tent opgezet op andere tijdelijke locatie

In voorgaande jaren stond de tent van het Tent-event aan de Kennedysingel, naast het gebouw van de scouting. Door de (weg)werkzaamheden in de wijk lukte het niet om de tent daar dit jaar weer neer te zetten. Daarom staat de tent in de Fokkerstraat, op het parkeerterrein naast de Ichthuskerk. Gea: "Het terrein aan de Kennedysingel staat vol met spullen van de aannemer. We zijn daarom op zoek gegaan naar een andere locatie. Dit moest een locatie zijn waarbij we voldoende zichtbaar zijn in het dorp en mensen makkelijk binnenstappen. We hopen dat met onze tijdelijke nieuwe locatie te bereiken."

Voor meer informatie over het programma kijk op www.tent-event-reeuwijk.nl of de Facebookpagina Tent-Event Reeuwijk.

Tekst en beeld: Stefanie Peters

Advertentie

Categorieën