Afbeelding
Foto: Esther Noordergraaf

Speel-en Werkhoeve sluit Kinderboekenweek 2019 af met podiumkunst

Algemeen

Bodegraven - Met het thema 'Reis mee!' stonden in de Kinderboekenweek 2019 voertuigen centraal. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt. Een boek neemt je mee naar een andere plek. De kinderen van de Speel- en Werkhoeve hebben afgelopen week volop ontdekt dat lezen niet alleen heel leerzaam is, maar ook onwijs leuk.

Zo werd de Kinderboekenweek geopend met de boekenbus, een toneelspel met leerkrachten en leerlingen uit groep 7. Ook was er een voorleeswedstrijd voor groep 4 tot en met 8 waar Femke en Elize als winnaars uit de bus kwamen. Groep 5 bezocht de bibliotheek en groep 4 ging op blind date met een boek: een ingepakt onbekend boek om te lezen. Spannend! De dansles voor de kleuters stond in het teken van een wereldreis. Rieke van CreAcademy heeft met de kinderen voertuigen geknutseld (vliegtuigen, luchtballonnen, auto's) en juf Sandra heeft samen met de leerlingen fantasievoertuigen getekend. En natuurlijk is er ook heel veel gelezen door leerkrachten en leerlingen. Groep 7 heeft bij de kleuters voorgelezen. Dat was een groot succes.

De Kinderboekenweek werd door de kinderen afgesloten met een podiumkunst. Uiteraard in het teken van 'vervoer'. Zo werd er toneel gespeeld, gezongen (ook in het Engels), gedicht, was er een quiz en een tableau vivant. De kinderen kregen na afloop een groot applaus van het publiek. De leerkrachten en leerlingen hebben volop genoten van alles wat boeken en lezen brengt. Van de letters, de reizen en de kunsten. Een reis die je leven verrijkt!

Beeld: Esther Noordergraaf

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën