Vrouwen RVC pakken koppositie

Sport

Reeuwijk - Wat doe je als je in het inhaalweekend een wedstrijd hebt en negen speelsters mist? Dan ben je blij dat je bij een vereniging als RVC, waar iedereen altijd voor elkaar klaar staat om te helpen. Maar liefst zes speelsters uit Vrouwen 2 vielen afgelopen zondag in en hadden zo een belangrijke bijdrage in de 3-0 zege tegen Antibarbari VR1.

Het was wel een moeizame wedstrijd, waarin RVC uiteindelijk niet domineerde, maar uiteindelijk wel de meeste kansen wist te creëren. Het sleutelmoment van de wedstrijd lag rond de 20e minuut van de eerste helft. Eerst pikte Lenny van den Dool een dieptepass op en bleef voor de keepster uiterst koelbloedig voor de 1-0. Nog geen minuut later was het Sabien Verdonk die haar schot/voorzet in het doel zal vliegen (2-0). In de tweede helft kreeg RVC veel kansen. In de blessuretijd besliste RVC de wedstrijd dan toch definitief. Het was Simone Snel die vanaf randje 16 de bal in het doel schoot voor de 3-0. Door deze overwinning neemt RVC de koppositie over van Olympia.

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Saestum VR1 uit Zeis om 13.00 uur.