RVC scoort de 0-2 tegen Saestum VR1. Foto: Marjolein van Beem

RVC VR1 pakt 3 punten tegen Saestum VR1

Sport

Reeuwijk-Dorp - RVC VR1 speelde op zondag 28 oktober tegen Saestum VR1 in Zeist. De aftrap werd genomen om 13:00 uur op het RVC terrein.

De eerste helft begon RVC niet scherp aan de wedstrijd en kreeg Saestum al snel kansen. Zo hadden zij al snel grote 1 op 1 kans maar keepster Iris Stolwijk maakte haar doel klein en stopte deze bal. Na 10 minuten spelen kreeg RVC meer grip op de wedstrijd en zo ontstonden er kansen voor RVC. Simone Snel kon versnellen richting de goal van Saestum hield goed overzicht en speelde Sabien Verdonk aan die buiten de 16-meter een schot op doel loste en over de keepster van Saestum de 0-1 binnenschoot. Saestum was nog niet bijgekomen of Sabien Verdonk kon ook de 0-2 intikken. Een prima opgebouwde aanval vanuit het middenveld door combinatiespel van Fien Post naar Julia van Sommeren die de dieptepass richting Merinique van der Made kon geven, vervolgens breed legde naar Sabien Verdonk die deze bal alleen maar hoefde in te tikken. RVC zette door, maar het was nog steeds oppassen voor de aanvallen van Saestum. Zo konden zij een schot lossen die onderkant lat terug het veld in werd gebracht. In de 30e minuut kreeg RVC een vrije trap doordat Fien Post gevloerd werd. Kitty twijfelde niet en gaf de bal een ram richting het doel. Het schot had een rare boog waardoor de keepster van Saestum werd verrast en de bal achter zich in het doel zag belanden.

Ruststand: 0-3

De tweede helft begon RVC slapjes terwijl we in de rust elkaar hadden opgepept en hadden afgesproken om door te zetten. Saestum wist hier raad mee en in de 49e minuut schoten zij vanuit een vrije trap de 1-3 binnen. Het was oppassen voor RVC. Saestum kreeg veel corners, maar RVC verdedigde goed uit. Hierdoor konden er snelle counters worden opgezet. Zo wist Lisa van der Burg zich vrij te spelen en 1 op 1 kwam met de keepster van Saestum, helaas kon zij net niet tot scoren komen. RVC hield stand en daarmee eindigde de wedstrijd in een overwinning voor RVC.

De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld op RVC terrein om 11:45 uur tegen Aurora VR1.