Uitslagen voetbal Bodegraven

Sport

Zwammerdam geeft voorsprong weg

Zwammerdam - Voor de derde achtereen volgende keer verzuimd Zwammerdam om de voorsprong vast te houden. Tegen de Zevenovenaren dicteerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en kreeg veel kansen om op voorsprong te komen, maar net als de laatste wedstrijden lukte het niet om op voorsprong te komen. Ruststand: 0-0. Na de rust nam Zwammerdam wel het voortouw en scoorde de 1-0 in de 66e minuut. Helaas maakte Zevenhoven later 1-1 door een dekkingsfout. Zevenhoven pakte door en scoorde nog twee doelpunten, eindstand 1-3.

Zaterdag spelen de mannen tegen Kamerik. De wedstrijd start om 15.30 uur in Kamerik.

Rohda'76 'vergeet' te winnen

Bodegraven - Onnodig. Zo mag het gelijke spel van Rohda'76 wel worden getypeerd. Op bezoek bij NSV'46 namen de blauwhemden een voorsprong, controleerden de wedstrijd maar verspeelden uiteindelijk toch twee 2 punten: 1-1.

Al na 5 minuten nam het team van Willem van Vegten de leiding. Esli Westmaas schakelde aan de rechterkant de turbo in en stelde de talentvolle Anwar Boussajra in staat de score te openen: 0-1. Na die vroege voorsprong controleerde Rohda'76 de wedstrijd en kreeg ook nog mogelijkheden om verder uit te lopen. Dat lukte niet. En wie niet of weinig scoort, loopt de kans het deksel op de neus te krijgen. En dat gebeurde ook. Zo'n 10 minuten voor tijd trok de thuisclub de stand gelijk: 1-1.

Aanstaande zaterdag 2 november ontvangt Rohda'76 het Woerdense VEP op sportcomplex De Broekvelden. Aanvang 14.30 uur.

Sterke 3-1 overwinning ESTO.

Bodegraven - De wedstrijd moest op gang komen en dat duurde ongeveer drie kwartier. Aftastend naar elkaars krachten namen beide ploegen weinig risico's en was het zo nu en dan een saaie pot. Kort voor rust prikte uitblinker Kevin Duthler echter, na een fraaie pass uit een vrije trap van Tim van de Lagemaat, de 1-0 binnen. Het moment kon voor ESTO niet beter en het was eigenlijk ook wel verdiend. In een sterke pingelactie knokte Jesper den Besten zich in de 57 minuut naar de achterlijn. Hij drukte de bal in een vol strafschopgebied langs de grabbelende boom van een Vlaardingse keeper. Wouter-Jan Bos gaf het laatste tikkie tegen de bal voor de 2-0. VFC ging daarna op zoek naar de tegentreffer en pakte het initiatief. 2-1 en dat gaf de Vlaardingers vleugels. Ze creëerden echter nauwelijks goede kansen en in de lucht bleek de lange Bas van Goudswaard heer en meester. De bevrijding voor ESTO kwam in de 75e minuut toen Jesper den Besten een schot van richting veranderde voor de 3-1 eindstand. Volgende week zondag gaat ESTO in Schiedam op bezoek bij Excelsior '20. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Tekst: Han Koevoets