Zwammerdam Foto: Jaap Peters

Uitslagen voetbal Bodegraven

Sport

Zwammerdam trakteert Alphense boys op nederlaag

De gezamenlijke inzet van de Dammenaren won het dit keer van de individualiteit van de Alphense Boys. In de eerste helft gaven ze zeer goed tegenstand en kregen enkele zeer goede kansen, maar de Alphense Boys waren wel de betere partij. Dankzij keeper Kay v/d Heuvel bleef het scorebord op 0-0 staan. In de laatste minuut van de eerste helft kwam er een aanval over links die door Jordi zeer koelloedig werd afgewerkt tot een 1-0. In de tweede helft kwamen de Alphenaren lastig in hun spel en konden de Dammenaren hun kansen niet afmaken. Zaterdag komt vvZwammerdam in actie in Bodegraven om tegen de club van die naam aan te treden om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: De foto met zijn allen bij de 1 minuut stilte tegen racisme. Beeld: Jaap Peters

Rohda'76 laat teveel steken vallen

Bodegraven - In een gelijk opgaande wedstrijd heeft Rohda'76 de kaas van het brood laten eten. De blauwhemden verloren geheel onnodig van Woerden. De bezoekers profiteerden optimaal van het geschutter in de Rohda-afweer: 1-3.

Toch kreeg Rohda'76 al binnen 10 minuten een unieke gelegenheid om op voorsprong te komen: een strafschop. Een klusje dat Mitchell van Waveren al vele keren met succes klaarde. Nu niet. De trap vanaf 11 meter eindigde tegen het reclamebord naast het doel. De gasten zaten halverwege de wedstrijd al op rozen: 0-2. Na een uur spelen maakte Van Waveren zijn misser vanaf de penaltystip goed en verkleinde de achterstand tot 1-2. Verder dan dat wapenfeit kwam de thuisclub niet. Vlak voor tijd mocht Woerden opnieuw een cadeautje van Rohda'76 uitpakken: 1-3.

Met 9 punten uit evenzovele wedstrijden vindt Rohda'76 zich terug op een teleurstellende 9e plaats. Komende zaterdag komt Rohda'76 niet in competitieverband in actie.

Foto-onderschrift: Herman Berends zet namens Rohda'76 een sliding in. Foto SC Woerden.

ESTO doet zichzelf de das om

Het 1-3 verlies tegen ranglijstaanvoerder ONA was eigenlijk niet nodig. ESTO speelde een prima wedstrijd en dat is belangrijk voor de komende wedstrijden. ONA heeft een evenwichtiger team en een snellere balbehandeling. De enkele missers van ESTO in passing en uitverdediging werden door ONA dan ook genadeloos afgestraft. Tot de laatste seconde van de wedstrijd creëerde ESTO, met vaak uitstekend voetbal, echter genoeg doelrijpe kansen. Hoewel zonder punten verlieten de spelers van ESTO het veld met het gevoel dat de wedstrijd tegen nummer één is verloren maar de strijd om in de 2e klas nog absoluut niet. Volgende week gaat ESTO in Hoogvliet op bezoek bij de Meeuwenplaat. Een belangrijke wedstrijd om de rode lantaarn buiten de deur te houden. Aanvang 14.00 uur.

Verslag: Han Koevoets

Herman Berends zet namens Rohda'76 een sliding in. Foto SC Woerden.