Logo kobr.nl
Foto:

De Boreftse Zangers zien uit naar optredens rond 10-jarig bestaan

Bodegraven - Het koor De Boreftse Zangers wordt veel gevraagd voor allerlei optredens en start het jubileumjaar vanwege het 10-jarig bestaan met een optreden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Tijdens elk optreden valt vooral de enorme gezelligheid op. Bij bekende liedjes klapt, zingt en wiegt het publiek al snel mee. Het koor ziet dat graag, want het doel is een vrolijke muziekuitvoering verzorgen.

Het koor De Boreftse Zangers is tien jaar geleden ontstaan toen een wandelclubje van mensen in en rond Bodegraven een lied instudeerde voor een verjaardag van de boer Bakker uit de Meije. Dat instuderen bleek zo leuk te zijn, dat Peter Koster (die helaas vorig jaar plotseling is overleden) en Ellen Boersma besloten een koor op te richten. De repetities waren eerst bij Ellen thuis, maar al gauw moest er naar een grotere ruimte worden uitgeweken. Dat werd de Ichthuskerk. De gemiddelde leeftijd van het koor is 68 jaar. En er zijn twee accordeonisten die al dik in de tachtig zijn. Inmiddels hebben de Bodegraafse Zangers dan ook helaas al vier maal gezongen tijdens een rouwdienst voor een koorlid. Om ervoor te zorgen dat het koor niet te groot wordt, is er gesteld dat er niet meer dan 55 zingende leden mogen zijn. De Boreftse Zangers hebben dit zo gesteld, omdat men echt iedereen wil kennen. Een te groot koor zou immers ten koste van de gezelligheid kunnen gaan. Er is zoveel animo om lid van het koor te worden, dat er zelfs af en toe een wachtlijst is.

Optreden bij bedrijven

Optredens zijn er bij bedrijven, zoals onlangs bij de opening van de bouwmarktformule Hubo. Ook zongen De Boreftse Zangers diverse keren op de Najaarsmarkt, op de markt in Gouda én zijn er veel optredens bij verzorgingstehuizen. Daar is niet altijd ruimte voor zo'n groot koor (63 mensen), dus dan is er een optreden van een deel van de leden. Het repertoire bestaat uit Nederlandse en internationale zeemansliedjes. Daarnaast zijn er veel, vooral vrolijke, Nederlands liedjes. De meeste nummers worden onder leiding van dirigente Greetje Bakker tweestemmig gezongen en tevens zijn er liederen voor solisten. Het koor en het zevenkoppige orkest, met vijf accordeonisten, slagwerker en bassist, repeteren nog steeds in de Ichtuskerk aan de Stationsstraat.

Nieuwe dirigent

Voorzitter Ria Peerdeman en pr-man Piet Potuijt lichten alvast een tipje van de sluiter op van de festiviteiten in het jubileumjaar: "In 2020 wordt het 10-jarig bestaan onder andere gevierd met een groot optreden in oktober. Overigens: omdat de dirigente deze zomer weer zingend koorlid wil worden, zoeken we als De Boreftse Zangers een nieuwe dirigent." Informatie over het koor en de optredens kunt u verkrijgen bij Piet Potuijt, telefoon 06-31798766.

Meer berichten