Logo kobr.nl
Foto: Marijke Groot

Sfeervolle kerstmarkt levert 3500 euro op voor kerk

Reeuwijk-Dorp - 73 enthousiaste mensen openden het kerstweekend in Reeuwijk-Dorp met een heerlijke, winterse maaltijd. Drie verschillende stamppotten stonden op het menu, vers bereid door de slager. De aanwezige gasten genoten duidelijk van het heerlijke eten. En het winterse eten was toepasselijk, want buiten was het koud, winderig en guur. Zelf zo guur, dat de tent die voor de kerstmarkt werd opgezet, met versteviging en al de lucht in waaide. Dat was wel even een uitdaging!

Maar gelukkig zijn er prachtige ruimtes in en rondom de kerk, waardoor de voorbereidingen gewoon binnen verder gingen. Gelukkig wisten de Vlister Zangers de avond goed op te vrolijken. Met hun vrolijke zeemansliedjes (en af en toe een kerstmuziekje), wisten zij het enthousiaste publiek behoorlijk te vermaken.

Op zaterdag opende de kerstmarkt om 11.00 uur. Voor iedereen was er wel wat leuks te koop: heerlijke oliebollen, mooie kerstdecoraties, prachtige kerstkransen met vogelvoer. Ook was er een Rad van Fortuin waar de meest geweldige prijzen waren te winnen. Heel veel dank aan alle sponsoren die de prijzen mogelijk hebben gemaakt! De kinderen konden nog lekker aan de gang met het maken van verse marshmallows, en zij konden op de foto met de Kerstman.

Om het geheel extra sfeer te geven, zongen de Cantarellen (het kinderkoor) nog de (kerst)sterren van de hemel. Bekende (en minder bekende) kerstliedjes galmden door de kerk en lieten de aanwezige bezoekers genieten. Het waren fijne en gezellige dagen, voor herhaling vatbaar. En door het mooie resultaat van 3500 euro heeft de kerk ook weer een mooie financiële bijdrage mogen ontvangen. Tot volgend jaar!

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten